Đurđević stao u obranu kolegice vijećnice: Treba čuti glas mladih!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Garešnički gradski vijećnik Slaven Đurđević i koordinator stranke Socijaldemokrati javnosti se obratio priopćenjem. U njemu reagira na jučerašnju reakciju garešničkog gradonačelnika J. Bilandžije na opaske gradske vijećnice Maje Delić, vezane uz položaj mladih u gradu, iseljavanja, zapošljavanja i sl.

Đurđevićevo priopćenje prenosimo u nastavku.

 

Imaju li mladi pravo na svoj stav i mišljenje različito od vladajućih?

„Napad je najbolja obrana!“ U nedostatku argumenata i suočavanju s istima, gradonačelnik Josip Bilandžija voli koristiti ovakvu vrstu komunikacije. Kako drugačije komentirati javno prozivanje mlade vijećnice Grada Garešnica Maje Delić?

Potvrdu „odlične“ demografske politike svih onih koji su vodili grad Garešnicu smo dobili, 17 % manje stanovništva u odnosu na 2011. godinu, od te činjenice ne možemo pobjeći koliko god to vladajući pokušali kamuflirati. Sve je to rezultat uhljebljivanja podobnih i provođenje kozmetičkih mjera koje služe samo da se kaže da se nešto radi.

Tko bolje zna što je mladima potrebno ako ne oni sami? Umjesto da mladoj, perspektivnoj vijećnici damo priliku da iznese svoj stav, mišljenje, mi radimo upravo suprotno. Razmišlja li g. Bilandžija kakva je to poruka mladima, svima onima koji ne dijele isto mišljenje, koji žele sudjelovati, pomoći, dati svoj doprinos?

Vijećnica Maja Delić je prije svega glas mladih u Gradskom vijeću, kao nezavisna vijećnica je u nekoliko navrata iznosila svoj stav i davala prijedloge, upravo one koje se dotiču mladih u našem gradu. Nažalost to je jedini način da se javno iznese stav mladih jer se Odbor za mlade do sada još ni jednom nije sastao. To ne brine gradonačelnika i to nije spomenuo u svom osvrtu.

 

Na sjednicama Gradskog vijeća smo naviknuli na ovakvu nisku razinu komunikacije, na što smo na jednoj sjednici upozoravali i predlagali kodeks ponašanja,  ali javno spominjati da je jedna mlada osoba ovakav stav stekla kroz odgoj je razina više ili bolje rečeno niže. Ostaje upitnik pokušava li javnim napadima gradonačelnik suzbiti bilo kakvo mišljenje koje se razlikuje od vladajućih.“

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!