Hoće li zbog bešćutne administracije vrata zatvoriti OSIT, udruga koja je osobama s teškoćama drugi dom?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

OSIT Bjelovar, Udruga osoba s intelektualnim poteškoćama koja je nestranačka, neprofitna i nevladina udruga danas se nemalo iznenadila kada je od Gradske plinare Zagreb dobila prijedlog ugovora za plin u kojem ih navedena tvrtka ponovno kategorizira u potrošačku skupinu ‘poduzetnik’, a ne ‘neprofitna organizacija’ kako su navedeni i u registru što znači da će morati plaćati plin puno skuplje.

O svemu navedenom na Facebook profilu oglasio se tajnik Udruge Mario Blaha.

-Danas nam je poštom došao prijedlog novog ugovora sa opskrbljivačem plina za grijanje tvrtke Gradska plinara Zagreb. Naravno, danas je 17.08.2022. a rok za odgovor je 01.09.2022. Jako profesionalno i hvala im na tome – piše između ostalog Blaha i nastavlja.

-U ugovoru, nakon bezbroj telefonskih poziva i objašnjavanja tko smo mi, čime se bavimo i što predstavljamo u zajednici, pa i u državi, jer odrađujemo veliko posao umjesto nje, menadžeri iz Gradske plinare Zagreb, opet su nas svrstali u kategoriju potrošača “poduzetnik”. Neću to više pojašnjavati jer naš Statut je na našoj internet stranici, također je na stranici Registra udruga i Registra neprofitnih organizacija, a nalazi se i u Uredu državne uprave.

Znači, mi smo u registru neprofitnih organizacija, ali smo za njih potrošač klasa “poduzetnik”!

Ipak, nije to šlag na tortu – ističe Blaha i nastavlja.

Traže i zadužnicu

-Država i tvrtka Gradska plinara stvarno su se potrudili da nam razvesele ovu drugu polovicu godine, a vjerojatno i sve ostale godine nakon ove!? Nije ucjena od njihove strane, samo nam ukazuju da …ukoliko ne prihvatimo njihove uvjete kao distributera plina do 01.09.2022., oni će nam lijepo isključiti plin (iako su svi računi na vrijeme podmireni i dugovanje je nula kuna).

-Šlag na tortu je odluka Gradske plinare Zagreb, da ukoliko se ipak odlučimo za njih kao distributera plina, i potpišemo taj ugovor koji je nepovoljan za nas u svakoj njegovoj riječi, tada im moramo dostaviti “sredstvo osiguranja plaćanja” u vidu solemizirane zadužnice, ovjerena kod javnog bilježnika na iznos od 2000,00 eura, i koja, uz napomenu, mora biti izdana u eurima!

-Kako ćemo raditi kada započne sezona grijanja? Kako ćemo se grijati? Što ćemo s našim članovima? Iskreno, nismo sigurni ni kako, a bome ni da li ćemo raditi!? Ali kome to uopće reći, a da nas čuje! Jučer smo čuli da su naši vladajući jako, jako umorni i da su još na godišnjem – napisao je tajnik Udruge Osit Mario Blaha.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!