Sve je spremno, jesenska sajamska manifestacija vraća se u stara, pretpandemijska vremena

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Sve je spremno za 29. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam koji se od 9. do 11. rujna održava na sajamskom prostoru Gudovac. Prvi put od početka pandemije sajam će se održati bez posebnih mjera i u staronormalnim uvjetima, a u pretpandemijsko razdoblje se vraća i popunjenost sajamskog prostora.

-Nama je bitno da je naš izložbeni prostor pun. Naš prostor je oko 11 hektara i on je pun. Mogu reći da je naš vanjski prostor krcat izlagačima kao što je to nekada i bilo, vratili smo se na nekadašnju veličinu i brojke, a kada imamo tako dobru popunjenost to znači i da naši posjetitelji imaju što vidjeti – zadovoljno kaže direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.

Zemlja partner je Češka koja će predstaviti svoju proizvodnju, a Jesenski međunarodni bjelovarski sajam okuplja nekoliko sajamskih manifestacija. Uz tradicionalnu Državnu stočarsku izložbu održat će se Sajam opreme za stočarstvo, Sajam OPG-ova i Eko sajam, Drvni svijet koji okuplja proizvođače šumarske i drvoprerađivačke opreme i Peti element koji je, kažu, organizatori, najveći sajam obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj. S obzirom na trenutnu situaciju s energentima upravo bi obnovljivi izvori energije mogli biti u centru pažnje.

-Svi znamo kakva je situacija zbog čega se i baziramo na taj dio. Imat ćemo i predavanje “Sunčana strana ulice” o solarnim panelima koji su sada aktualni. Sve je veća zainteresiranost za to, pa smo se bazirali i na to jer smatramo da je to nešto što nas sve zanima – ističe Salaj.

Prvi put će se održati Sajam OPG-ova i Eko sajam što je bio i logična nadogradnja sajma.

-Jesen je vrijeme kada tih proizvoda ima i najviše. Želja nam je da oni imaju mjesto za prezentaciju i prodaju, ali i da posjetitelji koji dođi iz čitave Hrvatske imaju što vidjeti i kupiti – napominje prvi čovjek Bjelovarskog sajma.

Nadaju se na Bjelovarskom sajmu da će ih vrijeme poslužiti i očekuju još jednu više nego uspješnu manifestaciju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!