Od danas i ugostitelji kreću s dvojnim iskazivanjem cijena, koliko će koštati kava?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nacionalnim planom zamjene hrvatske kune eurom predviđeno je razdoblje obveznog dvojnog iskazivanja cijena koje službeno započinje danas, ističe predsjednik Ceha ugostitelja Bjelovarsko-bilogorske županije Srećko Koljić.

 

– Ugostitelji su već neko vrijeme spremni. Mi smo već cijene na cjenicima iskazali u kunama i eurima, a isto smo napravili i na računima – kaže. Velikih poteškoća ugostitelji ne bi trebali imati sada, ali…

– Očekujemo mali problem od 1. do 15. siječnja kada će ugostitelji i konobari morati primati i kune i eure, ali nadam se da će se brzo priviknuti. U tom vremenu ćemo primati dvije valute, no ne vjerujem da će to biti veliki problem – naglašava Koljić.

Napominje kako je sustav pripremljen te će konobari znati koliko novca u eurima moraju izvratiti gostima. Za to su spremni, no više ih brinu cijene struje i plina. A Bjelovarčane koji su poznati po svojim navikama ispijanja kave vjerojatno zanima koliko će sada u kafićima plaćati svoj omiljeni napitak te hoće li doći do omraženog zaokruživanja cijena.

– Ugostitelji će ostaviti iste cijene, nećemo ništa zaokruživati. Kava će koštati jedan euro i 19 centi – navodi Koljić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!