Bjelovarčanima za rođendan Grada stiže poklon na koji čekaju već jako dugo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarčani bi za rođendan svoga grada, koji će obilježiti idućeg četvrtka, 29. rujna, mogli dobiti rođendanski poklon za pamćenje. Kako doznajemo, sve je spremno za početak izgradnje posljednje dionice brze ceste od Zagreba do Bjelovara. Tu nam je informaciju potvrdio i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

-Istina je, čuo sam se s ministrom prometa Olegom Butkovićem koji mi je rekao kako su riješene sve potrebne dozvole i druga dokumentacija te kako izgradnja posljednjih 12 kilometara brze ceste do Bjelovara može početi do 29. rujna – kaže Hrebak.

Bjelovarski gradonačelnik druge detalje nije želio otkrivati, no neslužbeno doznajemo, postoji velika mogućnost da realizacija jednog od najiščekivanijih bjelovarskih projekata počne baš na spomenuti datum, odnosno na sam rođendan Grada Bjelovara, a nije isključeno da radove svečano stigne otvoriti i predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković.

Podsjetimo, posljednjih 12 kilometara brze ceste podrazumijeva trasu od Breze do Bjelovara. Riječ je o poslu koji je putem javnog natječaja povjeren tvrtkama Kamgrad i Pedo asfalti, a vrijedan je oko 300 milijuna kuna. Nakon uvođenja u posao, izvođači za dovršetak radova imaju rok od 30 mjeseci.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!