Objavljen je javni poziv za najskuplji projekt u povijesti Bjelovara!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ministarstvo turizma objavilo je na svojim internetskim stranicama javni poziv  koji se u Bjelovaru čeka poput napete puške. Riječ je, dakako, o natječaju na koji će gradska uprava prijavi najveći projekt u povijesti Bjelovara, izgradnju bjelovarskih toplica.

Podsjetimo, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak računa kako će upravo iz tog fonda namaknuti najveći iznos za projekt koji je, prema trenutnim procjenama, vrijedan 250 milijuna kuna. Javni poziv „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“, u koji ulazi i bjelovarski projekt „težak“ je 930 milijuna kuna, od čega je 465 milijuna namijenjeno topličkim kompleksima.

Osim Bjelovara, svoju priliku tu vidi i Daruvar, odnosno Daruvarske toplice, koje za spomenuti javni poziv pripremaju projekt dogradnje i rekonstrukcije kompleksa.

I dok je bjelovarski projekt u potpunosti spreman, Daruvarčani svoj još pripremaju. Vremena za to imaju još malo, s obzirom da će se projektni prijedlozi, stoji u javnom pozivu, moći podnositi od 7. studenog do 3. veljače iduće godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!