Kako su Jovan iz BiH-a i Lucas iz Brazila postali miljenici bjelovarske nogometne publike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon prvih devet kola NK Bjelovar apsolutni je hit 2. HNL i momčad trenera Bilobrka u žestokoj konkurenciji nalazi se na drugom mjestu prvenstvene ljestvice. 

Dva ponajbolja igrača momčadi s ‘Logora’ čine stranci, Lucas Fernandes (22) iz Brazila i Jovan Motika (24) iz Bosne i Hercegovine. Ovi mladi, talentirani nogometaši igraju i na sličnim pozicijama. Lucas je desno krilo, dok je Jovan lijevo. Obojicu krasi brzina i odlična tehnika, a njihove poteze i proboje bjelovarska publika uvijek nagradi pljeskom. 

-Ovo mi je prva sezona u NK Bjelovaru, ali došao sam iz Brazila u Bjelovar prije tri godine. Prijatelj Viniciuz Muniz s kojim sam igrao u akademiji u Brazilu prvi je otišao u Hrvatsku od moje ekipe i rekao mi da dođem, da je ovdje sve lijepo posloženo i da mogu napredovati i bolje živjeti. Poslušao sam ga i došao sam u Bjelovar. Prvo sam igrao u Dinamu iz Predavca i tamo sam bio dvije godine, a onda sam dobio poziv da igram za Trnje iz Zagreba koje vodi Danijel Pranjić te sam tamo sezonu odigrao i to vrlo uspješno – kazao nam je Lucas koji je vrlo dobro naučio hrvatski što kaže nije bilo jednostavno. 

Želim ovdje ostati živjeti

-Nakon dobre sezone u Trnju dobio sam poziv od NK Bjelovara koji sam prihvatio i zaista je sve super ovdje. Momčad je snažna, trener odličan, učim nove stvari, puno treniram i mislim da smo snažna ekipa iako je liga dosta jaka – rekao je Lucas koji inače živi u Predavcu. 

-Živim kod obitelji Dominković koji su me prihvatili i puno mi pomogli u svemu na čemu sam ih zahvalan. Želim napraviti dobru karijeru, možda prva liga ako bude mogućnosti i želim ovdje ostati živjeti jer mi je lijepo i puno je bolje nego u Brazilu iako mi jako nedostaje obitelj s kojom se svaki dan čujem. Nadam se da ću za Božić otići na kratko do Brasilie (glavni grad Brazila odakle je Lucas) i vidjeti ih – rekao je Lucas kojeg smo pitali što radi za vrijeme slobodnog vremena. 

-Družim se s prijateljima, šetnje, kave. Nekada znam izaći van, ima par kafića koji mi se sviđaju. Curu nisam našao, ali ima vremena – zaključio je kroz smješak simpatični Lucas. 

Jovan Motika također igra svoju prvu sezonu za NK Bjelovar. 

-Dolazim iz grada Rogatice, inače sam igrao Premijer ligu u BiH za Radnik iz Bijeljine. To je jaka liga, ali ni ova koju sada igram nije baš lagana. U NK Bjelovar me pozvao trener Luka Bilobrk s kojim sam igrao u Radniku. Bio je odličan golman, a sada je vrhunski trener i drago mi je da se sjetio mojih kvaliteta i pozvao me ovdje – kazao je Motika i dodaje. 

Potpuno u nogometu

-Bjelovar je prvi grad u koji sam otišao van svoje zemlje igrati nogomet. Prilagodio sam se super, grad je odličan, nije velik, a opet svega ima. Suigrači su korektni momci s kojima sam se sprijateljio. Živim u stanu s cimerom, imamo dobre uvjete i sve je super – kazao je Motika i nastavio.

Puno treniram, svaki dan. Kada je slobodno, vrijeme ubijam kao i svaki nogometaš, kavica u gradu. Izlasci me ne zanimaju, fokusiran sam na nogomet, imam i dodatne treninge tako da sam sto posto u nogometu. Tu sam došao da se razigram, pomognem ekipi, a onda možda nekada probati veći rang – zaključio je Motika. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!