[FOTO] Zlatne kune završile u Čazmi i Garešnici, evo kome su direktori najviše zahvalili

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Čazmanski poduzetnici preuzeli su ove godine tron najuspješnijih poduzetnika iz Bjelovarsko-bilogorske županije zahvaljujući osvajanju dvije od ukupno tri Zlatne kune za poslovne rezultate u 2021. godini.

U kategoriji malih poduzetnika Zlatna kuna dodijeljena je projektantskoj tvrtci Autegra iz Garešnice sa 13 zaposlenika i uredima u Garešnici i Zagrebu. Čazmanska tvrtka Intra lighting laureat je u kategoriji srednjih poduzetnika, a na čazmanskom području upravo su pokrenuli investiciju vrijednu 4,7 milijuna eura koja će, među ostalim, dovesti i do otvaranja novih radnih mjesta. Intralighting se bavi izradom rasvjete te svoje proizvode izvoze u 68 zemalja, a na referentnoj listi su im, među ostalima, Google i Ferrari.

Drvna industrija Čazma najbolja je u kategoriji velikih poduzetnika i to im je treća osvojena Zlatna kuna. Ta je čazmanska drvoprerađivačka tvrtka dio Florian grupe koja u Hrvatskoj ima 60 tisuća četvornih metara proizvodnih pogona.

Nagrade su primili direktori Saša Šteković (Autegra), Božidar Kadoić (Intra Lighting) i Josip Šmidlehner (DI Čazma), a uručili su im ih Igor Brajdić, zamjenik bjelovarskog gradonačelnika i župan Marko Marušić na svečanoj sjednici u sjedištu županijske komore Bjelovar Hrvatske gospodarske komore.

Svi laureati složili su se da posluju u izazovnim vremena energetske krize i inflacije, a kao najzaslužnije za izvrsne poslovne rezultate istaknuli su svoje radnike.

Bjelovarsko-bilogorski poduzetnici prošle godine ostvarili su upečatljiv rezultat u svim glavnim kategorijama, naglasio je u uvodnom govoru Jakov Ćorić, predsjednik županijske komore. Spomenuo je rast ukupnih prihoda sa 8,2 na 9,5 milijardi kuna na što, istaknuo je, nije utjecala inflacija koja je počela rasti tek u zadnjem tromjesečju prošle godine.

„Još je važniji podatak da su članice komore broj zaposlenih povećali sa 16 tisuća sa 15,1 tisuće godinu ranije. Dakle, gotovo tisuću zaposlenih bilo je više. Usto, dobit je povećana 2,2 puta, a to daje razlog za optimizam u sljedećem razdoblju”, poručio je Ćorić. Spomenuo je i kako je prosječna neto mjesečna plaća povećana sa 4.700 na 5.200 kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!