[VIDEO] Ministar Filipović: Samo jedan opskrbljivač plina stvara probleme, evo koji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dario Hrebak na Aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru aktualizirao je pitanje o pojedinim opskrbljivačima plina koji šalju školama i vrtićima obavijesti da ih ne zanima odluka Vlade o garantiranoj cijeni plina o čemu smo pisali ovdje.

Ministar Davor Filipović podsjetio je da je Vlada Ini naložila da se sav raspoloživi plin proda HEP-u po cijeni od 41 euro, koji bi potom išao institucijama. Nakon toga, rekao je, pojavilo se 120.000 ljudi koji su ostali bez opskrbljivača.

“U tom periodu opskrbljivač Međimurje Plin se pojavljuje u javnom prostoru, govore da nema plina, zazivaju reakciju Vlade. Pozivamo ih u ministarstvo, gdje potpisuju zapisnik u kojem stoji da imaju plina. A onda se preko HERA-e javljaju i kažu da plina ipak nemaju”, govorio je ministar. “Mi kažemo ‘u redu, i vama stavljamo taj plin na raspolaganje’. Što se događa zadnjih par dana? Oni kažu da neće uzimati taj plin za 11. i 12. mjesec. Jer žele da im HEP osigura plin na virtualnoj točki trgovanja, a ne da im se da u njihovom distributivnom području”, dodao je Filipović.

“Osobno mi je neshvatljivo da se tako nešto može događati. Od 11 opskrbljivača samo jedan pravi problem. Svi ostali sjeli su za stol s pojedinom školom, vrtićem, bolnicom i dobrovoljno su raskinuli ugovor. Rekli su neka bolnica ili vrtić plaćaju više, a mogli su plaćati 41 euro. Nejasno mi je kako ti čelnici lokalne samouprave u čijem vlasništvu je taj Međimurje Plin, mogu dopustiti da se njihovoj djeci u vrtićima, njegovim prijateljima, rodbini u bolnicama to naplaćuje. Ovo je pitanje za čelnike jedinica lokalne samouprave koji su većinski vlasnici te firme”, rekao je Filipović.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!