Nakon 40 godina Dvorana europskih prvaka dobila novu rasvjetu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dvorana europskih prvaka dobila je novu rasvjetu vrijednu 250 tisuća kuna – istaknuo je danas gradonačelnik Dario Hrebak upravo u najvećoj bjelovarskoj dvorani. 

-Što se tiče rasvjete u Dvorani europskih prvaka, došli smo u fazu da je čak i opasna. 40 godina stara rasvjeta definitivno više nije imala mjesto u ovoj dvorani. Nadali smo se zadnjih godinu dana da će biti energetska obnova, međutim kako natječaji nisu išli, a nas su i domari i direktor Mihalinec upozoravali da je stanje dosta alarmantno, odlučili smo zamijeniti cjelokupnu rasvjetu u dvorani – kazao je gradonačelnik Hrebak i dodaje. 

-Dosadašnja rasvjeta nije imala uvjete za prijenos TV utakmica i delegati rukometnih utakmica su na neki način gledali kroz prste. Uložili smo sada 250 tisuća kuna u novu rasvjetu koja zadovoljava apsolutno sve standarde. Ova rasvjeta je 90 posto učinkovitija od prethodne, investicija će se vrlo brzo vratiti, a i naš domar više neće morati brinuti hoće doći do kratkog spoja ili čak požara – kazao je gradonačelnik Hrebak. 

Marko Mihalinec, direktor Gradskog društva za upravljanje sportskim objektima rekao je da je rukomet konačno došao na svoje. 

-Imamo dva prvoligaša, imamo i malonogometaše koji su također u visokom rangu natjecanja. Inače, imamo puno publike, puno manifestacije i krajnje je vrijeme bilo da se to s rasvjetom dovede u red – kazao je, između ostalog, Mihalinec. 

-Situacija je već bila alarmanta, drago mi je da je gospodin Hrebak to prepoznao i reagirao. Tu dolaze sportaši, brojne priredbe se održavaju. Imali smo u dva navrata da se instalacija rastopila, tri kabla su gorila, to je bila električna bomba – kazao je Mario Rajković, domar u Dvorani europskih prvaka. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!