Predsjednik Mosta popljuvao državu da ne daje novac za cestu koja se gradi punom parom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Božo Petrov, predsjednik Mosta, povodom izglasavanja Državnog proračuna za 2023. godinu održao je junački govor o tomu kako neće dati mira Vladi RH sve dok ne uvrsti sredstva za dovršetak izgradnje brze ceste prema Bjelovaru. Za što, po mišljenju čelnika Mosta i bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora, nije osigurana niti jedna jedina lipa.

„Neka stanovnici Bjelovarsko-bilogorske županije znaju da Ministarstvo prometa smatra da njima nije potrebno ništa od brze ceste i dalje. I da idućih godinu dana neće imati nijednoga metra. A sudeći po angažmanu, brzini djelovanja vjerojatno neće imati ni idućih deset godina. Ali ne brinite, ovo je početak, ponovit ćemo mi amandman”, gordo je istaknuo Petrov uz obećanje da neće dati disati vlasti sve dok ne prihvate njihov amandman.

U mnoštvu amandmana koje su Mostovci predali u prvom čitanju, na žalost, nismo uspjeli pronaći upravo onaj o financiranju dovršetka izgradnje brze ceste prema Bjelovaru, no u proračunu Hrvatskih cesta za 2023. godinu Bjelovar se spominje na najmanje dva bitna mjesta, o čemu smo već pisali.

Usto, upravo je 29. rujna na Dan Grada Bjelovara predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u društvu ministra prometa Olega Butkovića i brojnih uzvanika svečano otvorio radove na posljednjih 12 kilometara brze ceste do Bjelovara, s rokom od 30 mjeseci za dovršetak. Radovi su i dalje u tijeku, a na sâmoj svečanosti ministar Butković istaknuo je da će prvi kilometri brze ceste stići u Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Na profulani amandman Mosta indirektno se osvrnuo i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

„Jučer je u Hrvatskom saboru izglasan državni proračun za 2023. godinu. U njemu se nalazi i stavka za gradnju brze ceste prema Bjelovaru. Da podsjetim, radovi su počeli 29.9.2022. godine, a rok za dovršetak brze ceste je 30 mjeseci”, napisao je Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!