BIG WEEKEND KONCERT: Bliži se datum glazbenog spektakla u Bjelovaru! Dolaze Vanda Winter i Renata Sabljak

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski Big Weekend kontinuirano se održava već treću  godinu za redom, tri puta tijekom godine na izrazito umjetničkom nivou i sa velikim interesom javnosti i publike.

Kao omiljeno okupljalište profesionalnih glazbenika, jazzera i big band orkestara jedan je od najznačajnijih glazbenih događaja u kulturno-glazbenoj ponudi grada Bjelovara, a izrazito je cijenjen od strane profesionalnih glazbenika. U samo tri godine svog postojanja Big Weekend stvorio je i izgradio reputaciju koja prelazi lokalne okvire, a gostovanjima profesionalnih jazz glazbenika, vokalista i orkestara ponosno
stoji uz bok međunarodnim festivalima jazz i big band glazbe.

Bogati repertoar

U pripremama je i organizacija ovogodišnjeg završnog Big Weekend koncerta, koji će se održati u četvrtak, 29. prosinca 2022. godine u bjelovarskom Domu kulture.

Big Band Bjelovar na stageu će ugostiti vrhunske vokalistice, profesionalne glazbenice i prave glazbene profesionalke Vandu Winter i Renatu Sabljak, zvijezde mjuzikla Mamma Mia, stalne članice kazališta Komedija. Posljednji ovogodišnji Big Weekend događanje je koje će koncepcijom organizacije, line up-a i glazbenim smjerom odskakati od svih do sada najavljenih božićnih/novogodišnjih koncerata i događanja. Bruno Bišćan i bjelovarski Big Band pripremaju glazbeni show na čijem će repertoaru biti hitovi (sada već evergreeni i glazbeni klasici) ABBA-e. U spoju impresivnog orkestra i vrhunskih vokalistica, spektakl je zajamčen.

Činjenica je da su svi dosadašnji koncerti Big Weekenda imali velik interes javnosti i da su sva mjesta na lokacijama (BOHO park Bjelovar, Dom kulture Bjelovar, Oka bar) održavanja koncerata bila popunjena. Organizator Big Weekend festivala je Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar i Big Band Bjelovar.

Big band Bjelovar

Big band Bjelovar je orkestar 18 profesionalnih glazbenika (uglavnom profesora bjelovarske glazbene škole), a djeluju pod vodstvom Brune Bišćana, vrhunskog saksofonista, studenta Odsjeka za jazz, Umjetničke akademije u Grazu. Bruno Bišćan ujedno je i umjetnički direktor bjelovarskog Big Weekend festivala. Big Band Bjelovar je glazbeni orkestar koji gostuje na svim bjelovarskim kulturnim, glazbenim i društvenim događanjima i ima svoju vjernu publiku, a javnost je do sada na sva događanja na kojima je Big Band sudjelovao kao izvođač i organizator reagirala s oduševljenjem.

-Datum održavanja: 29. prosinac 2022. godine
-Mjesto održavanja: Dom kulture Bjelovar
Izvođači: vokalistice Vanda Winter, Renata Sabljak, Big Band Bjelovar
Cijena ulaznice: 50,00 kn/6,64 eura
Prodaja ulaznica: CUK Bjelovar, Petra Preradovića 2, III kat (haustor između dvije
Erste banke)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!