Božićnice u privatnom sektoru, tko je ove godine bio široke ruke?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Vrijeme je darivanja pa su i brojni poslodavci široke ruke. Božićnicu ove godine očekuje 72 posto zaposlenih i to u prosječnom iznosu od 2.324 kuna što je nešto više nego prošle godine. Pokazali su tako rezultati istraživanja s internetske tražilice Moj posao oprovedeni na 400 ispitanika. Bon za kupovinu ove godine očekuje 24 posto ispitanih, dok sedam posto očekuje poklon paket.

Ispitanici smatraju da bi zadovoljavajuća božićnica trebala iznositi oko 2.800 kuna, što je 20 posto više od prosječne očekivane božićnice i 35 posto više od iznosa koji su ispitanici dobili prošle godine. Božićnicu najviše očekuju zaposlenici institucija, gdje je očekuje 91 posto anketiranih te zaposlenici državnih tvrtki – 85 posto. U privatnom sektoru u domaćem vlasništvu božićnicu očekuje 70 posto zaposlenih te tri četvrtine, 76 posto, zaposlenih u stranim privatnim kompanijama.

S obzirom na to da privatni sektor sam gazduje i sam donosi odluke, iznosi božićnica variraju, ali oni s kojima smo razgovarali, potvrđuju očekivanja iz provedene ankete.

– Svih 78 posto zaposlenih dobit će jednak iznos božićnice, odnosno 2.000 kuna po osobi – rekao nam je Dario Kudumija, vlasnik bjelovarske tvrtke „Kudumija“.

Istu, već uhodanu praksu slijedi i tvrtka KTC. I ove godine isplatit će božićnicu za svojih 1500 zaposlenika u iznosu od 2.000 kuna u novcu.

Tvrtka „Stimo“ obradovala je svoje zaposlenike i ovih božićnih blagdana, a iako nam se direktor Stjepan Orešković nije želio pohvaliti s točnim iznosom, samo je poručio da je iznos „uvećan za inflaciju od prošle godine“.

Nadajmo se da inflacija ipak neće biti zamaskirana u ovogodišnjeg Grincha pa da će brojni djelatnici uspješno iskoristiti zasluženu božićnicu. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!