Načelnik razmišlja o sudskom postupku zbog klevetanja Općine na društvenim mrežama!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Mještane, ali i Općinu Sirač šokirala je nedavna objava na Facebook profilu u kojoj se nalaze dosta ozbiljne optužbe na račun Općine Sirač. U objavi se mještane upozorava na, navodno otrovano žito koje je Općina Sirač nudila ljudima za sijanje. S načelnikom Igorom Supanom provjerili smo radi li se tek o priči “rekla, kazala” ili su optužbe potkrijepljene dokazima. Ispostavilo se da “trač partya” ne nedostaje i u ovo blagdansko vrijeme.

– Mi svake godine vršimo proljetnu i jesensku dezinsekciju i deratizaciju kao i sve jedinice lokalne samouprave. Mislim da je vrijeme da se stane na kraj lažima koje se iznose na društvenim mrežama, poput ove da mi svome stanovništvu nudimo otrovano žito za sijanje. Postoji mogućnost da povućeno daljnji korak odnosno sudski postupak kako bi se dokazalo da mi to ne radimo i da nema smisla da se takve loše stvari pričaju – kaže Supan.

Dodaje načelnik da se lažnim optužbama ne daje loša slika o njemu i njegovim kolegicama i kolegama već loša slika općine.

– Mi predstavljamo općinu i ne želimo da se o njoj stvara tako ružna slika. Meni je žao što netko, kada već mora takve stvari pisati, ne provjeri s nama takve informacije jer uvijek smo tu za svoje mještane i odgovorit ćemo na sva pitanja. Na početku su i nama takve stvari bile smiješne, ali sada već prelaze granice. Stvarno nam se svatko može obratiti, pisati nam, sve je javno, ništa ne skrivamo i zato doista nije jasno čemu pisanje laži – rekao je Supan.

Sudski postupak možda bi spriječio daljnje neistinite optužbe, a materijala za isti bi bilo jer se slučaj može okarakterizirati i kao kleveta.

– Oni koji tako nešto pišu onda bi i odgovarali pa da drugi put razmisle hoće li pisati tako nešto. To nisu gluposti, ne radi se o kritici na račun, primjerice, loše postavljenog asfalta. Ovo su ozbiljne optužbe. Zato postoji mogućnost sudskog postupka, ali još razmišljamo što ćemo napraviti – poručuje Supan.

Otrovano žito odmah je uklonjeno, a Općina je pri dojavi kontaktirala policiju te inspekciju. Prema riječima načelnika, dio žita poslat će se na analizu kako bi se utvrdilo o čemu se zapravo radi.

– Samo nas zanima što je to, a tko je to bacio, to sigurno nećemo otkriti. Isto tako, firma koja vrši deratizaciju sigurno nije kriva jer oni nemaju koristi od toga da bacaju nešto na čemu mogu zaraditi – zaključuje.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!