U jeku sezonskih sniženja stiže i euro: Trebat će nam vremena da se priviknemo, ali imamo strpljenja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ljubiteljice shoppinga krajem godine dolaze na svoje. Naime, posljednjih dana u prosincu tradicionalno počinje zimsko sezonsko sniženje. Krpice koje su proteklih mjeseci bile predmet žudnje sada postaju dostupnije, a bit će još dostupnije u siječnju kada će sniženja biti i veća. Tako će biti i u jednom od omiljenih butika bjelovarskih trendseterica Imperia fashionu čija nam je vlasnica Sanja Žižek otkrila što je trenutno najtraženije, ali i kakva su očekivanja nakon famoznog 1. siječnja koji donosi i dugoočekivano uvođenje eura.

-Pred nama je doček nove godine, a prigoda je to u kojoj žene vole zablistati. Upravo zato se najviše traže šljokice koje nekoliko posljednjih sezona ne silaze s trona iako ih ove godine u stopu prati perje koje je izuzetno traženo na svim odjevnim komadima. Za Božić je, recimo, bilo traženo pletivo u crvenoj bolji – otkriva vlasnica ovog nedavno otvorenog, ali sve popularnijeg bjelovarkog butika dodajući kako je zimska kolekcija već sada na sezonskom sniženju koje iznosi do 20 posto. Ovaj postotak, najavljuje Žižek, u siječnju će se doseći čak 50 posto. Upravo se zato nakon Nove godine očekuje i veća potražnja, a samim tim i veće gužve u svim trgovinama posebice zbog uvođenja nove valute, no Žižek ističe kako vjeruje da će sve polako doći na svoje mjesto.

-Na nam je sada zadatak da prilagodimo cijene na etiketama i da sve pravilo unesemo u sustav. Iako su cijene u eurima i sada istaknute uz one u kunama, čini mi se da smo ih svi zanemarivali i oslanjali se na cifre u kunama, no to je sasvim normalno. Naravno, trebat će nam vremena se privikavanje, no sve će biti u redu. Važno je da u tom procesu svi budu pošteni. Recimo, ja zbog eura cijene sigurno neću dizati. Vjerojatno ćemo trebati i više vremena da prebrojimo eure prilikom kupnje, no pričekat ćemo jedni druge i sve će biti u redu. Plaćanja karticama za sada se čine kao najjednostavnija varijanta, a u mom butiku se upravo kartično plaćanje najzastupljenije pa je to jedna briga manje – zaključuje ova simpatična djevojka koja je u svoj butik u samo nekoliko mjeseci od otvorenja privukla broj zaljubljenica u modu.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!