Kalendar za 2023. prava je poslastica za spajače: Hrvati će imati čak nekoliko produljenih vikenda

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iza nas je prvi radni dan u 2023. godini, a idealna je to prilika da provjerimo koje ćemo sve neradne dane i vikende moći spajati u sljedećih 12 mjeseci. Iako nam se sreća nije osmjehnula na samom početku godine budući da je Nova godina pala baš u nedjelju, produljeni će biti već prvi vikend u godini. Naime, Sveta tri kraja padaju na petak tako da su uskoro pred nama prva tri neradna dana.

Već prvi pogled na kalendar odaje da ćemo sve do travnja morati raditi od ponedjeljka do petka, no u travnju počinje sezona mini godišnjih. Naime, Uskrs će ove godine biti 9. travnja, a to znači da ćemo i dan kasnije, na Uskrsni ponedjeljak, biti slobodni. Svibanj donosi dvije prilike za spajanja. Prva je na samom početku mjeseca budući da Praznik rada pada na petak, a druga je krajem mjeseca jer Dan državnosti pada na utorak. To znači da će Hrvati sa samo jednim danom godišnjeg dobiti čak četiri slobodna dana. Trend mini godišnjih nastavlja se i u lipnju koji je već postao mjesec koji Hrvati rado koriste za puno odmora plaćenih malim brojem korištenih dana godišnjeg odmora. Naime, i Tijelovo (8. lipnja) i Dan anfifašističke borbe (22. lipnja) padaju na četvrtak. Dakle, petak na godišnji i evo opet malog godišnjeg.

Srpanj ćemo ili raditi ili otići na pravi godišnji, a onda u kolovozu opet prilika za bijeg po uzoru na svibanj i lipanj. Iako će 5. kolovoza biti subota, Velika Gospa pada na utorak pa, po receptu i svibnja i lipnja, uz jedan dan godišnjeg dobivamo četiri neradna dana. Dani su to koje bi trebalo iskoristiti jer sljedeća dva i pol mjeseca neće biti nikakve prilike za spajanja, a i Svi sveti padaju u srijedu što i nije neka dobitna kombinacija. Ni Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koji će biti u subotu ne donosi priliku za spajače.

Šećer nas opet čeka na kraju godine. Veliki produljeni vikend dolazi nam na Božić jer ćemo subotu i nedjelju spojiti s ponedjeljkom i utorkom, a Nova godina će nam pasti u ponedjeljak tako da ćemo godinu zaključiti ili novu započeti produljenim vikendom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!