Lukase, javi se, imamo tvoje smeće!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

-Molimo Lukasa iz 2. D razreda koji je “izgubio” radnu bilježnicu na području Općine Dežanovac, točnije na katastarskoj čestici 455/9 k.o. Donji Sređani da istu podigne u prostorijama Općine Dežanovac u pratnji odrasle osobe koja je izgubila ugovor, te dječja kolica, zimnicu, deku, tenisice te još poneke osobne stvari – stoji u poruci koja je danas objavljena na službenoj Facebook stranici Općine Dežanovac. Uz poruku, zaposlenici Općine priložili su i fotografiju Lukasove bilježnice, kao i drugog smeća koje je netko ostavio usred jedne dežanovačke šume. Ovo nije prvi put da pojedinci u prirodi ostavljaju smeće sa svojim osobnim podacima pa u Općini već znaju što im je dalje činiti.

-Već smo imali dva takva slučaja koji su završili na sudu. Ako osoba koja je ostavila smeće u prirodi to ne počisti nakon upozorenja, o svemu obavještavamo inspekciju zaštite okoliša koja pokreće sudski postupak – tumači načelnik Općine Dežanovac Josip Stjepanović.

U ranija dva slučaja sud je naredio uklanjanje smeća onima koji su ga i ostavili u prirodi, a da to nisu učinili, morali bi platiti kaznu od 30 tisuća kuna. Načelnik Stjepanović zgrožen je ovakvim ponašanjem.

-Jednostavno ne mogu vjerovati da danas, kad je svima osiguran odvoz smeća koji moraju i platiti još uvijek ima pojedinaca koji otpad ostavljaju u šumi. Jednostavno, nevjerojatno! – zaključuje Stjepanović koji takve „bisere“ podsjeća kako komunalni redari redovito obilaze teren te kako nitko tko se odluči na ovakav čin ni ubuduće neće proći nekažnjeno.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!