Toplice skuplje, ali i dalje isplative. Prijave na natječaj odgođene do ožujka.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Rok za dostavu ponuda za financiranje toplica iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti prebačen je s početka veljače na 1. ožujka ove godine, što je dovelo i do odgode sjednice Gradskog vijeća na temu Termi Bjelovar. Kako neslužbeno doznajemo, gradska vlast želi detaljno proučiti kriju li se u odgodi i neki novi detalji ili dodatna pojašnjenja natječaja koji bi trebao biti osnova za financiranje budućih toplica.

Naime, Grad Bjelovar računa na najveći mogući dostupni iznos od 130 milijuna kuna, a jednom kada se natječajna dokumentacija preda, više nema povratka. S obzirom da nije riječ o natječaju koji se provodi metodom najbržeg prsta, potpuno je svejedno hoće li grad predati dokumentaciju 28. veljače u 23.59 ili već sutra.

U međuvremenu, iz materijala upućenih gradskim vijećnicima vidljivo je da je cijena izgradnje toplica s nekadašnjih 250 skočila na 360 milijuna kuna, no bez obzira na evidentno poskupljenje za pretpostaviti je da je i dalje riječ o održivoj investiciji.

Bjelovarske toplice, podsjetimo, imat će unutarnji i vanjski dio rekreacijski dio, ali i unutarnji olimpijski bazen i brojne druge sadržaje, a specifične su i po tomu što će proizvoditi gotovo jednako energije koliko će trošiti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!