Brajdić se nasred paviljona hvalio pobjedom HSLS-a u velikom mjesnom odboru, a onda je stigao hladan tuš…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Samo dan nakon što je nasred paviljona predsjednik bjelovarskog HSLS-a i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić proglasio velebnu pobjedu te stranke na izborima za Vijeća mjesnih odbora, uključujući i jedan od najvećih odbora, onaj Stjepana Radića, iz izbornog povjerenstva stigao je hladan tuš: HSLS je i u tom velikom gradskom odboru bio slabiji od HDZ-a.

Od 1502 birača, u tom je mjesnom odboru na izbore izašlo njih 88, odnosno pet posto. Njih 47 svoje je povjerenje pružilo HDZ-u, dok je preostalih 41 birač zaokružio HSLS.

Upravo tom informacijom baratao je i sam HDZ jer je još u nedjelju navečer predsjednik bjelovarskog HDZ-a, župan Marko Marušić, proglasio pobjedu te stranke u svim velikim gradskim mjesnim odborima, a Stjepan Radić je svakako jedan od njih.

No, već sljedećeg jutra Brajdić preuzima pobjedu, i to temeljem službenih rezultata izbora u kojima stoji da je HSLS dobio 47 glasova, a HDZ 41 glas.

Netko je u biračkom vijeću pomiješao brojeve, a Brajdić je tu grešku iskoristio da u društvu nesuđenog predsjednika Mjesnog odbora Stjepana Radića, novopečenog člana HSLS-a Danijela Jakšekovića, proglasi veličanstvenu pobjedu te stranke i u jednom velikom gradskom odboru.

Zanimljivo je i usporediti rezultate s izborima za VMO održanima 2019. godine. Tada je, naime, odazvalo 206 birača, a pobijedio je Željko Pavleković s liste Zajedno za Bjelovar, lijeve koalicije koju je predvodio Damir Bajs. Sljedeći po broju osvojenih glasova bio je Danijel Jakšeković s koalicijske liste HSLS-HSS sa 64 glasa, a HDZ-u je pripalo zadnje mjesto. Njihova uzdanica Ana Rajčević dobila je 36 glasova.

Iako je uzorak prilično tanak, vidljivo je da su glasači lijeve koalicije ostali kod kuće, ali i da je broj glasova HDZ-a rastao, a broj glasova HSLS-a padao.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!