Upitna obnova zgrade Vodotehne: ‘Nisam u ugodnoj poziciji i neću dobro spavati ovih dana…’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prije dva tjedna gradonačelnik Dario Hrebak pohvalio se da će Grad Bjelovar krenuti u rekonstrukciju zgrada u centru Bjelovara zahvaljujući, prije svega, Fondu solidarnosti Europske unije i natječaju na kojeg se Grad uspješno javio.

Financijski najzahtjevniji projekt je trebala biti obnova godinama zapuštene uglovnice na Trgu hrvatskih branitelja, među Bjelovarčanima poznatije kao zgrada Vodotehne, čiji se trošak obnove zbog vrlo lošeg stanja procjenjuje na oko sedam milijuna eura. Gradonačelnik Hrebak je prije dva tjedna rekao da će ta zgrada nakon obnove postati srce bjelovarskog Veleučilišta i novi digitalno inovacijski klub. 

No, izgleda da su te slatke najave sada vrlo upitne. 

-Jako nam je teško i ozbiljno razmišljamo da odustanemo od obnove nekih objekata u centru grada jer do 30.6. kada je rok to sve završiti, to je jako teško. Prije svega mislim na zgradu Vodotehne. Imamo sastanak tijekom dana po pitanju te zgrade i vidjet ćemo hoćemo li uspjeti stići napraviti javnu nabavu – kazao je gradonačelnik Hrebak i dodaje. 

-Osim toga pitanje svih pitanja je hoćemo li imati izvođače. Tamo je još veći iznos nego u Sokolani, a mora se sve završiti do 30.6. A i sam projekt izgleda jako zahtjevno. Probat ćemo, ali nisam neki optimist zbog zadanog roka. Jer, mislim da neće biti produženja roka, a ako slučajno bude onda će nam biti žao. No sada u ovom trenutku nemamo tu informaciju. I sada je tu veliko pitanje, da li da idemo u projekt ili da ne idemo. Što ako idemo i ne napravimo na vrijeme (30.lipnja.) pa novce moramo vratiti. To je veliki rizik, vjerujte mi ovo nije ugodna pozicija i nešto ću manje spavati sljedećih par dana dok ne odlučim – kazao je gradonačelnik Hrebak. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!