Županija povećava poticaje za poduzetnike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija ove godine povećala je poticaje za poduzetnike s 248 na 265 tisuća eura zbog velikog interesa poduzetnika, a pri kreiranju novih programa i dalje će osluškivati potrebe županijskih poduzetnika.

Župan Marko Marušić obišao je u petak uspješnu bjelovarsku tvrtku Gradnja Invest koja je lani iskoristila bespovratne poticaje Bjelovarsko-bilogorske županije za razvoj gospodarstva i obrtništva u visini od 6,6 tisuća eura. Vlasnica tvrtke Kristina Boltić Staneković zahvalila je na poticajima te objasnila da su poticaje iskoristili za sufinanciranju nabave rabljenih strojeva i gradnje sunčane elektrane. Usto, dobili su i poticaj za uređenje proizvodno-poslovnih objekata koji će iskoristiti za asfaltiranje nove parcele.

Tvrtka Gradnja Invest d.o.o. koristila je tri naše mjere koje su ujedno bile najtraženije i ukupno su za njih dobili 50 tisuća kuna što je bio maksimalan iznos koji je netko mogao dobiti na našem javnom pozivu. Mi smo u prošloj godini izdvojili 1,86 milijuna kuna za gospodarstvenike i obrtnike. Stavka u proračunu za ovu godinu je povećana na dva milijuna kuna, odnosno 265 tisuća eura, a novi javni poziv raspisat ćemo u prvom tromjesečju ove godine”, istaknuo je župan Marušić dodajući kako će se i ovaj put u kreiranju mjera osluškivati potrebe gospodarstvenika i obrtnika i vidjeti što najviše odgovara terenu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!