Oni su to zaslužili: Županija pomaže bjelovarski HGSS s više od 13 tisuća eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić danas je posjetio HGSS Stanicu Bjelovar gdje je potpisao ugovor o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za HGSS Bjelovar u 2023. godini. 

Županija je tako u ovoj godini osigurala 13.273 eura za Stanicu Bjelovar, a župan Marušić potpisao je ugovor s pročelnikom Stanice Sinišom Atlijom.

-Drago mi je da smo potpisali ovaj ugovor pomoći našem HGSS-u, ovim ljudima velikog srca. Njih je 32 koji bez plaće, dobrovoljno idu spašavati ljudske živote. Stoga je važno pomoći im, važno je da imaju dobre uvjete za rad, dobru opremu, dobre aute i sve ono što je nužno za ne daj Bože nekakve teške u nepredviđene situacije – kazao je župan Marušić i nastavio. 

Novih sedam članova

-Ovdje u Bjelovaru je jedna zdrava, dobra ekipa. Stiglo je i sedam novih članova tijekom prošle godine. Dakle, uključuju se i mlade osobe. Naš HGSS je tijekom olujnog vremena u Čazmi pokazao koliko su bitni, koliko su napravili i pomagali, ali oni ne rade samo na području naše županije nego cijele države. Kao što sam rekao, oni ne primaju plaće, odvajaju svoje vrijeme da spašavaju imovinu i druge živote i ja se zbog toga zahvaljujem svima članovima – poručio je župan Marušić. 

Pročelnik HGSS Stanice Bjelovar Siniša Atlija zahvalio je Županiji na financijskoj pomoći. 

-Trenutno imamo 32 člana u stanici. Školujemo se, educiramo i treniramo tijekom cijele godine za sve vrste mogućih nepogoda i akcija. Radi se dakle o potragama u šumama, na planinama, izvlačenja iz brzih voda i slično, dakle sav teren pokrivamo. U našoj županiji smo imali pet potražnih akcija i na sreću našli smo sve osobe. Sudjelovali smo i u potrazi za nestalim zrakoplovom kod Slunja i nedavno kod Voćina i Čazmi za vrijeme i nakon nevremena – kazao je pročelnik Atlija. 

Član HGSS Stanice Bjelovar je i medicinski tehničar Bojan Bjelajac. 

Član sam stanice Bjelovar tri godine, a u HGSS me je privuklo to što mogu tako ljudima pomoći i učiniti nešto dobro, a i odlična ekipa ovdje u Stanici Bjelovar. Inače sam medicinski tehničar i to na hitnoj, tako da imam iskustva velikog što se tiče spašavanja ljudi i dolazak u HGSS je samo dodatan, reko bi, logičan slijed u mojoj karijeri – kazao je Bojan Bjelajac iz Daruvara


PODIJELI S PRIJATELJIMA!