Sutra ipak fašnik u središtu Bjelovara. Brajdić se ispričava na propustu…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Portal Klikni.hr danas je objavio kako će Bjelovar biti jedini grad u županiji koji neće imati organizirani fašnik u centru grada (članak možete pročitati ovdje)

Navedeni članak izazvao je veliki broj reakcija kod građana i samo nekoliko sati nakon objave Grad Bjelovar poslao je službeni poziv medijima da poprate povorku maškara u 10.30 sati u kojoj će, kažu, sudjelovati oko 500 mališana. 

Budući da su škole na praznicima, vjerojatno se očekuje da će samo vrtićarci sudjelovati u povorci i fašniku. 

Evo što o nagloj promjeni i organizaciji fašnika kaže zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

-Bjelovar će sutra kao i svi gradovi imati fašnik. Ispričavam se na propustu, no ja zaista nikada nisam sudjelovao u organizaciji tako nečega što me ne opravdava. Tradicionalno je mali fašnik u Bjelovaru organizirao Društvo naša djeca do 2019. godine kada je preuzela tadašnja zamjenica Valna Bastijančić Erjavec. Nakon toga je nastupila korona i nije niti moglo biti organizirano. Shvaćam da su Društvo naša djeca volonteri i dogodio se propust jer iz nadležnog Odjela za odgoj  obrazovanje i sport nisam bio obaviješten da se Društvo naša djeca očitovalo još 2020. godine da oni ne mogu to sve organizirati ubuduće, ali da su voljni pomoći – kazao je zamjenik gradonačelnika Brajdić i dodaje. 

-Odmah čim sam to danas poslijepodne saznao kontaktirao sam nadležni upravni Odjel koji je za sutra organizirao mali fašnik u suradnji sa Društvom naša djeca i Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar. Tako će gradom proći veseli maskirani mališani, njih više od 500 a okupljanje je u 10:30 u dvorištu gradske uprave. Još jednom ispričavam se svima zbog neugodnosti i znat ću za drugi puta – poručio je dogradonačelnik Brajdić. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!