[FOTO] Kako su župan i gradonačelnik isprobali nove vatrogasne ljestve

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA: Župan Marko Marušić i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak danas su isprobali nove vatrogasne ljestve vrijedne pola milijuna kuna to jest 66 tisuća eura. 

Djelatnici JVP Čazma osigurali su župana i gradonačelnika koji su pod pratnjom iskusnog vatrogasca ljestvama podignuti na 10-ak metara visine. Prije samog podizanja, župan i gradonačelnik su kroz smijeh okupljenima poručili da im u slučaju nesreće čuvaju Županiju i Grad, no to neće biti potrebno jer su ih iskusni vatrogasci sigurno spustili na tlo. 

O čemu se zapravo radi? 

Župan Marušić i gradonačelnik Pirak obišli su u Čazmi kuće i gospodarstva koja su nastradala u nevremenu te su istaknuli da će svim oštećenicima biti isplaćen stopostotni iznos štete (članak možete pročitati ovdje)

Marušić i Pirak  su također posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu Čazma koja je bila krizni stožer i nositelj aktivnosti prilikom sanacija posljedica olujnog nevremena. No, u intervencijima i pomaganju građanima su im nepopravljivo oštećene ljestve zbog čega je JVP Čazma nabavila nova čija je vrijednost 66 tisuća eura. 

O ovoj vrijednoj i važnoj investiciji razgovarali smo s Josipom Hegerom, zapovjednikom Vatrogasne zajednice BBŽ. 

-15. rujna prošle godine Čazmu i okolicu je pogodila velika oluja. Imali smo veliki broj intervencija, veliki broj sati rada. Vatrogasci puno rade i pomažu, ali su bespomoćni bez svoje vatrogasne tehnike, pogotovo na ovakvoj vrsti intervencija gdje je bilo puno radova na visini i onda su tu presudne ljestve. Stalnim radom došlo je to problema zbog čega smo morali ići u kupovinu novih ljestvi. Grad Čazma i JVP Čazma su proveli javnu nabavu i uspjeli su unutar svoga budžeta kupiti nove ljestve to jest kvalitetan stroj za rad na visini koji je neophodan, a čije je vrijednost pola milijuna kuna – kazao je zapovjednik Heger. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!