Subotu rezervirajte za Veliki Grđevac: Održava se 1. susret Lovrakovih pisaca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Poticanje na umjetničko stvaralaštvo, ali i predstavljanje Velikog Grđevca kao izvora inspiracije glavni su ciljevi pokretanja posve nove manifestacije. Riječ je o 1. susretu Lovrakovih pisaca koji će se u subotu, 11. ožujka, održati u velikogrđevačkoj Osnovnoj Školi Mate Lovraka. Kako je pojasnila Zvjezdana Galkowski, ravnateljica Kulturnog centra Mato Lovrak, koji uz Osnovnu školu Mate Lovarka i Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, organizira ovu manifestaciju, cilj je kroz susrete Lovrakovih pisaca okupiti brojne književnike koji su do sada osvojili nagradu Mato Lovrak.

-Željeli smo okupiti književnike, dobitnike nagrade Mato Lovrak, ali ovoga puta kao motivatore. Upravo zato kreću aktivnosti u tom smjeru, a prva od njih je ova manifestacija. Ove godine nam u goste stižu Snježana Babić Višnjić i Đurđica Stuhlreiter koje će nam ispričati kako je na njihov rad utjecalo stvaralaštvo Mate Lovraka, a govorit će i o tome mogu li likovi dječjih književnih djela biti idoli današnjih naraštaja. Želimo da druženje s Lovrakovim piscima bude nadahnjujuće nekom novim piscima – pojasnila je Galkowski. Upravo će zato u sklopu ove manifestacije u 13 sati biti održana i radionica kreativnog pisanja za djecu i odrasle koju će voditi Snježana Babić Višnjić, predsjednica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

-Cilj nam je potaknuti i djecu i odrasle na umjetničko stvaralaštvo kojemu će izvor inspiracije biti Veliki Grđevac i Mato Lovrak s vrijednostima koje je promovirao kroz svoja djela kao što su zajedništvo, suradnja prijateljstvo – kazala je naša sugovornica dodavši kako se svi zainteresirani na radionicu kreativnog stvaranja mogu prijaviti putem društvenih mreža Kulturnog centra Mato Lovrak, na broj mobitela 091 471 5251 ili putem e-mail adrese kucmatolovrak@kucmatolovrak.eu.

Susret Lovrakovih pisaca podržava Ministarstvo kulture i medija, a održava se pod pokroviteljstvom Općine Veliki Grđevac i Bjelovarsko-bilogorske županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!