Vraća se ‘Mali BOK’: Dolaze vrhunske predstave iz Zagreba, Osijeka, Čakovca…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je u Domu kulture najavljen ‘Mali BOK!’ koji je posljednji put održan 2019. godine. Festival predstava za djecu će biti održan od 29. ožujka do 4. travnja. 

-Nažalost zbog korone i svih zbivanja nismo mogli zadnje tri godine održavati BOK za najmlađe, ali evo vraćamo se. Prva predstava će biti Boom Teatar iz Zagreba. Iznimno mi je drago što imamo BOK za najmlađe jer on, između ostalog, educira najmlađe kako se ponašati u kazalištu i kako uživati u predstavama. Grad Bjelovar je za ‘Mali BOK’ izdvojio pet tisuća eura. Nije to neka velika svota, ali sasvim je dostatna da naša najmlađa publika može uživati u kvalitetnim predstavama – kazao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić. 

Irena Rašo selektorica je Dječjeg BOK festivala. 

-Imat ćemo na repertoaru predstave za vrtićarce, niže razrede osnovne, više razrede i srednje škole. Sveukupno ćemo imati šest predstava. Naglasak ove godine na predstavama je prijateljstvo, tolerancija, zabava, odrastanje. Željela sam da djecu nakon traumatičnog razdoblja nedruženja za vrijeme korone vratimo u njihovo veselo djetinjstvo. Želim se zahvaliti Centru za cjeloživotno učenje i kulturu i njihovoj ravnateljici Ivani Hrpalo bez kojih ne bi mogli organizirati Mali BOK i hvala Gradu Bjelovaru na moralnoj i financijskoj potpori – kazala je Irena Rašo. 

Umjetnički direktor BOK festivala Goran Navojec također je izrazio zadovoljstvo što se vratio Mali BOK. 

-Ove godine slavimo dvadesetu obljetnicu BOK festivala. Počinjemo s onim što mi kolokvijalno zovemo Malim Bokom i jako smo ponosni na njega. Mislim da ni jedan festival nema objedinjen program za predškolsku i školsku djecu i to je zaista velika stvar. Što se tiče velikog BOK, počet će 28. travnja – kazao je Navojec.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!