Okupili se branitelji: ‘Istupi Sabolovića su neistiniti, jadni i bezobrazni. Evo činjenica…’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon serije članaka na portalu Klikni.hr o postavljanju biste generala Stipetića na Barutani i nekoliko žestokih obraćanja Marina Sabolovića, predsjednika Društva za očuvanje hrvatske vojne tradicije jutros se u kompletnom sastavu okupio Odbor za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara na čelu su Igorom Crnomarićem.

-Nakon što smo saznali iz medija da će biti postavljena bista generala Stipetića na Barutani i nakon što smo dobili puno poziva u vezi toga, Odbor je žurno sazvao sastanak sa svim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata na kojem smo jednoglasno donijeli zaključak da bisti generala Stipetića nije mjesto na Barutani jer tamo nisu ni biste branitelja koji su tamo položili svoje živote. Kada vam se jave obitelji upravo tih heroja da se na Barutani događa nešto što ih smeta, onda je vrijeme da se reagira, što je Odbor i učinio – kazao je, između ostalog, Crnomarić i dodaje.

Evo nas – anonimaca

-Nikako nije istina, kako se to pokušava prikazati, da je bilo tko na Odboru rekao nešto protiv generala Stipetića i svi znaju njegove zasluge u ratu. Istupi gospodina Sabolovića jasno ukazuju na to da od svoje pogreške bježi te sve želi svaliti na Odbor, a to dozvoliti ne možemo – kazao je Crnomarić i nastavlja.

-Pokušaj da se prikaže da Odbor koristi obitelj poginulih u političke svrhe je neistinit, jadan čak i bezobrazan što je Udruga roditelja na svojoj skupštini 29.3. potvrdila te dala podršku Odboru i predsjedniku Odbora. Rečenica koju je predsjednik Odbora rekao ‘General nije iz Bjelovara’ je prenesena misao upravo obitelji poginulih s Barutane koji su ogorčeni ovakvim potezom gospodina Sabolovića, a smisao izrečenog je da biste nemaju ni bjelovarski heroji, odnosno ako je nekoj bisti mjesto na Barutani onda bi to bile biste poginulih vitezova s Barutane – kazao je Crnomarić.

-Također je neistina kada gospodin Sabolović kaže da netko oduzima imovinu Društva, takve izjave su nedopustive. Istina je da su udruge i Odbor donesli zaključak da se Društvu ne produži najam jer se nezadovoljni dijelom načina na koji posluju. Bilo je upita vezano za određene stvari koje se nalaze na samoj Barutani u čijem su vlasništvu, ali nitko nije pomislio, a kamo li izrekao takvu glupost vezanu za njihovu imovinu. Smatramo da bi brigu o ‘Barutani’ trebao od sljedeće godini voditi Gradski muzej Bjelovar- priča Crnomarić i nastavlja.

-U jednom obraćanju Sabolović članove Odbora naziva anonimci. Evo tu su prvi hrvatski redarstvenik, Gromovi, dragovoljci bjelovarskih postrojbi ranjavani u borbenim djelovanjima. Za kraj želimo reći da ovaj Odbor ni u kojem slučaju nije postupao uz pritisak politike ili samoinicijativno i naravno nismo pod ničijim utjecajem. Časno smo odradili upravo ono što se od nas i očekuje – zaključio je Crnomarić.

Ovaj tekst sufinanciran je od strane Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!