‘Koliko je tih branitelja pomoglo u obnovi Barutane’?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučer su se bjelovarski branitelji jednoglasno izjasnili da se ne slažu s idejom postavljanja biste generala Stipetića na Barutani te su i obrazložili zašto (članak možete pročitati ovdje).

Odmah nakon našeg članka, na društvenoj mreži žestoko se oglasio Marin Sabolović, predsjednik Društva za očuvanje hrvatske vojne tradicije (članak možete pročitati ovdje), a zatim je Društvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije poslalo i priopćenje koje potpisuje predsjednik Sabolović (članak možete pročitati ovdje).

No, to nije sve. 

Sabolović je danas imao još jedno obraćanje na svojoj facebook stranici uz ‘dijeljenje’ članka portal Klikni.hr  koje prenosimo u cijelosti. 

-Nažalost moj osobni status, koji nije stav Društva i Galerije, jučer je izašao u medije. Mislim da treba razdvojiti službeni stav od privatnog, tim više što je u isto vrijeme poslana i ova, službena reakcija Društva na zaključke Odbora. Ali dobro, to je bilo očekivano, rekao bih i dobrodošlo jer je nakon toga došao niz poruka tipa “Ni Crnomarić nije iz Bjelovara, a smeta mu što je Stipetić iz Ogulina”, “Koliko je to naših generala rodom iz Bjelovara, imamo li takve?”, “Što su oni napravili na Barutani posljednjih 30 godina?”, “Koliko je tih branitelja pomoglo u obnovi Barutane?”, “Koga to Crnomarić predstavlja? Bjelovarske branitelje sigurno ne” i sl., koje zapravo otkrivaju pozadinu priče, ali što ja imam s tim? Mi smo, kao što piše, strukovna udruga, ne petljamo se u rad niti drugih udruga, niti Odbora, mi smo Društvo koje ima galeriju u sastavu, to je bio jedini naš cilj i mislim da ga korektno i dostojanstveno ispunjavamo, a poligon smo za političke plotune, jako ružno – napisao je na svojem facebook profilu Sabolović.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!