Tko je bjelovarski poduzetnik koji maloljetniku prijeti smrću i vrijeđa na nacionalnoj osnovi?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policija i dalje šuti o slučaju koji je šokirao građane, a radi se o maloljetniku koji je prije više od dva tjedna u Velikim Sredicama usred noći sjeo u autobus jedne bjelovarske autoškole te se odlučio tim dijelom grada ‘divlje’ provozati nakon čega samo srećom nitko nije nastradao.

Slučaj je to o kojem smo prvi pisali.

No, ni nakon više od 17 dana nema konkretnih odgovora iz PU bjelovarsko-bilogorske o navedenom slučaju iako smo u više navrata poslali upite, a iz provjerenih izvora doznali smo da je u navedenom slučaju kazneno prijavljen roditelj maloljetnog vozača autobusa zbog prijetnje smrću drugom maloljetniku. Radi se o poznatom bjelovarskom poduzetniku iz područja zdravstva, a tu je prijavu, kako doznajemo, podignula obitelj maloljetnika kojem je prijetio.

Krenimo redom.

U noći sa 17. na 18. ožujka maloljetnik je sjeo u autobus u Velikim Sredicama i vozio se po tom dijelu grada te ga dijelom ostavio parkiranog na ulici. Portal Klikni.hr 20. ožujka objavio je članak o navedenom slučaju uz izjavu ogorčenog građanina koji je naveo da je maloljetni vozač u svojoj divljoj vožnji rušio prometne znakove i mogao nekoga ubiti.

Maloljetni sin mu vozio autobus, on prijetio drugom maloljetniku

Nakon članka portala Klikni.hr PU bjelovarsko-bilogorska na svojoj stranici oglasila se šturom rečenicom kako je nepoznati počinitelj sjeo u autobus i krenuo u vožnju u smjeru Velikog Korenova.

Isti dan portal Klikni.hr dolazi do provjerene informacije da je roditelj maloljetnika koji je vozio autobus prijetio smrću i vrijeđao po nacionalnoj osnovi mladića koji se zatekao u Velikim Sredicama za vrijeme divlje vožnje autobusom.

Zbog navedene prijetnje bjelovarskog poduzetnika maloljetniku, portal Klikni.hr je 21. ožujka poslao upit PU bjelovarsko-bilogorskoj u kojem tražimo potvrdu to jest pitamo je li istina da je protiv roditelja jednog od sudionika tog događaja podignuta kaznena prijava zbog prijetnje smrću i vrijeđanja po nacionalnoj osnovi.

Odgovor PU bjelovarsko-bilogorske nismo dobili sljedećih šest dana.

Stoga smo poslali novi, identični upit 27. ožujka, da bi tek sljedeći dan, 28. ožujka, dobili odgovor kako se još uvijek provodi kriminalističko istraživanje i da se ne može ništa komentirati.

-Policijski službenici Policijske postaje Bjelovar provode kriminalističko istraživanje kaznenog djela „Neovlaštena uporaba tuđeg pokretnog sredstva“ iz članka 234. Kaznenog zakona. Sukladno članku 206.f Zakona o kaznenom postupku, a kojim je propisano da je postupanje tijekom izvida tajna, nismo Vam u mogućnosti iznositi detalje kriminalističkog istraživanja – naveli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Dio javnosti zgrožen je ovakvim situacijama, no konkretnih odgovora od nadležnih još uvijek nema.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!