Tko se od privatnika isprsio s uskrsnicama? Nekim djelatnicima i 135 eura plus šunkica i jaja!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Najveći kršćanski blagdan Uskrs novi je razlog da se potrošačka košarica napuni do vrha, ali postavlja se pitanje kome je to u kriznim vremenima ostvarivo. Zato poslodavci, svjesni krizne situacije, nastoje kroz bonove, poklone ili novac, pomoći svojim zaposlenicima. Na kraju je svima želja ista, da blagdansko vrijeme bude ono što i treba biti – vrijeme mira, blagostanja i obiteljskog druženja, a ne nekontrolirano trošenje novca kojeg i onako nema.

Praksu darivanja za Uskrs u posljednje je vrijeme izmijenila tvrtka “Kudumija”.

– Nekada smo zaposlenike darivali poklon paketom u kojem se nalazila šunka, vino i slične namirnice za blagdansko razdoblje, ali odlučili smo prijeći na valutu kako bi ljudi sami odlučili kako će novac potrošiti. Tako da je ove godine svatko dobio 50 eura – rekao je Dario Kudumija.

Uskrsnice je isplatila i tvrtka “Stimo”, ali vlasnik Stjepan Orešković tek nam je skromno odgovorio o kojem se obliku dara radi.

– Jesmo isplatili uskrsnice i to dio u naravi, a dio u gotovini. Bilo je nešto u bonu kako bi se mogli kupiti sir, šunka, jaja i ostalo dok je nešto bilo u kešu kako bi se moglo kupiti gorivo i platiti struja – poručio je.

Već tradicionalno, za blagdane se isprsi KTC koji je za svih svojih 1500 zaposlenika isplatio uskrsnice u iznosu od 135 eura, a uz to je svatko dobio šunkicu i jaja.

Ako ništa drugo, blagdanska ludnica ipak je “žešća” za Božić, ali otom potom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!