Američki investitor zaposlio 12 mladih Bjelovarčana, a to je tek početak

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Američki investitor Tom Harter nedavno je u Bjelovaru osnovao tvrtku Harter management koja se bavi telekomunikacijskim sustavima i već sada zapošljava 12 mladih Bjelovarčana, a planiraju zaposliti još nekoliko desetaka mladih programera, mehatroničara te drugih stručnjaka do kraja godine.

Harter je posjetio Bjelovar zajedno sa svojim suradnicima Kyleom Tredwayom i Markom Kapustićem, a danas je održan i sastanak u gradskoj upravi, gdje su predstavnici grada upoznali Hartera sa planom razvoja modernog gospodarstva grada temeljenog na poreznim olakšicama, “tax free” mjerama, niskim komunalnim davanjima te činjenicom da je Bjelovar najveći hrvatski grad bez prireza.

Tijekom posjeta, Harter i njegovi suradnici su također posjetili Veleučilište u Bjelovaru, gdje su se sastali s prodekanicom za razvoj Tatjanom Badrov i voditeljem studija Računarstva, Tomislavom Adamovićem. Dogovorili su daljnje korake suradnje između Veleučilišta i tvrtke Harter management koja ima velike planove za širenje u Bjelovaru.

Ovo je izuzetno pozitivna vijest za Bjelovar i cijelu Hrvatsku, poručio je gradonačelnik Dario Hrebak na svojoj Facebook stranici, jer će Harter management pružiti priliku mladim stručnjacima da pronađu posao u svojoj struci i pridonijeti razvoju telekomunikacijske industrije u ovom dijelu Hrvatske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!