Babića i ostale SDP-ovce se tereti da su falsificirali potpise građana, evo koliko njih!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DORH je objavio optužnicu koju je Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je 17. travnja podiglo protiv, sada već bivšeg, glavnog tajnika SDP-a Vedrana Babića i još četvorice članova te stranke zbog ‘muljanja’ s potpisnim listama na prošlom lokalnim izborima. 2023. Tereti ih se za kazneno djelo krivotvorenja isprave

Ne otkrivajući imena okrivljenika, DORH navodi da se spomenutu petorku tereti da su u popodnevnim i večernjim satima 27. travnja 2021., u Slavonskom Brodu, u stranačkim prostorijama, falsificirali potpise građana u korist potencijalnog stranačkog kandidata za župana Marija Vučinića koji je prvookrivljeni u ovom predmetu.

-Tereti ih se da su pritom bili svjesni da kao kandidat te stranke za župana Brodsko-posavske županije neće uspjeti u propisanom roku, do ponoći 29. travnja 2021., prikupiti dovoljan broj potpisa za kandidaturu. Tereti ih se da su sa propisanih i popunjenih obrazaca lista potpore birača za kandidatkinju te stranke za gradonačelnicu Slavonskog Broda na propisane obrasce lista potpore birača za prvookrivljenika kao kandidata te stranke za župana Brodsko-posavske županije prepisali osobne podatke i imitirali potpise najmanje dvadeset i dvije osobe, nakon čega su, idućeg dana, tako sastavljene liste predali Županijskom izbornom povjerenstvu Brodsko-posavske županije koje ih je potom, ne sumnjajući u njihovu vjerodostojnost, unijelo u APIS-ov program za verifikaciju kandidacijskih listi – stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetnika u Slavonskom Brodu.

Okrivljenike se tereti, nastavlja se u priopćenju, da su na taj način prvookrivljeniku omogućili sudjelovanje na navedenim lokalnim izborima kao kandidatu te stranke za župana Brodsko-posavske županije.

Podsjetimo, za spomenutu aferu se doznalo jučer, a zbog nje je Babić podnio ostavku na mjesto glavnom tajnika SDP-a.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!