Poljoprivrednik iz BBŽ-a u Bruxellesu: ‘Tko je zadnji ušao najmanje dobiva, ali…’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Bruxellesu je održana konferencija ‘Deset europskih godina hrvatske poljoprivrede’ o čemu smo već detaljno pisali, a na navedenoj konferenciji sudjelovao je i Slavimir Brkić, poljoprivrednik iz Tomašice, naselja u sastavu Garešnice koji je zatim u zgradi Europskog parlamenta predstavio svoje proizvode.  

-Bavim se proizvodnjom ratarskih kultura uljarica i žitarica, ekološka proizvodnja. Ovdje sam kao član i predstavnik Hrvatske poljoprivredne komore, a predstavljam i svoj poljoprivredni obrt ‘Žito produkt’ iz Garešnice. Krenuli smo i s proizvodnjom brašna na stari, autohtoni način i to sam predstavio u zgradi Europskog parlamenta – kazao nam je Slavimir koji je iskazao zadovoljstvo onim što je čuo na konferenciji. 

-U globalu, za sve što sam čuo na konferenciji mogu dati pozitivnu ocjenu. Naravno da uvijek ima nekih nedostataka, ali mi smo zadnji ušli u Europsku uniju i pred nama je još dugi put da se skroz prilagodimo i stignemo neke zemlje. Ali iskorištavamo mi dobro benefite koje imamo jer smo članica EU i naravno moramo ih još više koristiti. Gledajte, tko je zadnji ušao najmanje dobiva, to je tako. Ali, imamo svoje eurozastupnike, imamo svoju Poljoprivrednu komoru, poljoprivredne udruge i svi moramo biti složni, imati isti cilj bit će još bolje – kazao je Slavimir i dodaje da je i sam koristio određene mjere Europske unije koje su pomogle njegovom obrtu.

-Očekujemo svi još veće pomake, pogotovo za ekološku proizvodnju koja do sada nije baš bila favorizirana, ali ministrica Vušković je obećala da će i prema takvoj proizvodnji ići veće i kvalitetnije mjere što je i logično jer ekološka proizvodnja se podiže na razini cijele Europe. Tu se ipak radi o zdravoj hrani i očuvanju naše prehrane. Drago mi je da sam ovdje i da sam dobio priliku iz prve ruke čuti kakva je situacija i što se sve ovdje, gdje se sve odlučuje, čini za poljoprivredu – istaknuo je Slavimir za portal Klikni.hr. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!