Kakav jubilej! Bjelovarski gimnazijalci proslavili 65 godina mature

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je u bjelovarskoj Gimnaziji obilježen veliki jubilej. Naime, okupili su se bjelovarski gimnazijalci koji su maturirali prije 65 godina. 

Generacija maturanata 1957/1958 okupila se u Gimnaziji pa zatim kod gradskog paviljona nakon čega su svi zajedno otišli na ručak. 

-Jako mi je drago da smo se danas okupili. Maturirali smo prije 65 godina i evo nas 15 je opet ovdje. Baš smo međusobno razgovarali kako nam je bilo lijepo u tim davnim gimnazijskim danima. Ako je i postojalo nešto loše, bili smo mladi pa se nismo ni obazirali – rekla nam je Zlata Ivanovi Herceg, profesorica na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. 

-Neprestano sam u tijeku školovanja i vidim razlike u školovanju prije 65 godina i sada. Danas je školovanje moderno i to tako mora biti, ali mislim da je stabilnost ranijeg školovanja bila na mjestu. Dakle, bili su predmeti koji su bili temelj za naš daljnji život i bilo je mnogo informacija unatoč tome što tada nije bilo interneta – kaže nam profesorica Zlata koju smo upitali može li se usporediti odnos učenika prema profesorima tada i danas. 

-Profesori uvijek poštuju učenike, tako je bilo prije tako je i danas. Ali, moram reći da ne poštuju svi učenici profesore. Prije se je jako rijetko mogao naći neki učenik koji nije poštivao profesora – zaključila je profesorica Zlata. 

Profesorica Ana Supančić također obilježava 65 godina mature. 

-Imala sam mnogo obljetnica u zadnjih tjedan dana, ali ovo je najveća jer se radi o velikih 65 godina. Jako mi je drago da smo okupili nakon toliko godina – rekla je profesorica Supančić. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!