Daruvarska rakija u San Franciscu osvojila zlatnu i srebrnu medalju!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Daruvarska destilerija Wise Grus ostvarila je još jedan vrhunski rezultat. 

Naime, na najprestižnijem svjetskom natjecanju žestokih pića ‘San Francisco World Spirits Competition’ rakije Lozovača Barique i Šljivovica koje su proizvedene u daruvarskoj destileriji osvojile su dvostruko zlato i srebro.

Natjecanje u San Franciscu smatra se najvažnijim u kategoriji žestokih pića, održava se već 23 godine, a kriteriji ocjenjivanja su vrlo visoki. 

Sve navedeno ne bi bilo neobično, da se ne radi o malenoj daruvarskoj destileriji, čiji su proizvodi ubrzo nakon ulaska na tržište osvojili dvije zlatne medalje u Frankfurtu za Dunjevaču i Lozovaču, kao i priznanje za najbolju hrvatsku destileriju, koja se predstavila u Frankfurtu. 

Nakon samo osam mjeseci prisutnosti na tržištu na policama destilerije već je ukupno šest nagrada, dvostruko zlato u San Franciscu i jedno srebro, nagrada u Zagrebu te dvije nagrade u Frankfurtu.  

 Iako se radi o debitantskoj destileriji, ona je zapravo velikim koracima ušla u visoko društvo. Planova je mnogo, a još nisu niti svjesni važnosti ovih prestižnih nagrada, jer ekipa radi ono što voli. Gdje će im biti kraj tek ćemo vidjeti, no sudeći prema “vatrenom” početku još je mnogo izazova pred njima. 

Vjeruju da će njihov uspjeh potaknuti i ostale proizvođače rakije u Hrvatskoj da ulože sve napore kako bi se naše tržište žestokih pića aktiviralo i postalo prepoznatljivo kako u Europi tako i u ostalim svjetskim zemljama. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!