[FOTO] Sto godina NK Garić! Mandžukić, Kranjčar, Vukojević i ostali Vatreni uveličali proslavu…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Nogometni klub ‘Garić’ iz Garešnice obilježio je velikih 100 godina postojanja utakmicom selekcije NK Garića i selekcijom  legendarnih Vatrenih. 

Za Vatrene su u Garešnici nastupili Niko Kranjčar, Mario Mandžukić, nekadašnji kapetan reprezentacije Boris Živković, zatim Ognjen Vukojević, Silvio Marić, Robert Špehar, Jasmin Agić. Vatrenima se priključio je dopredsjednik HNS-a Slavko Prišćan i drugi. 

S druge strane, selekciju Garića su činili legendarni domaći igrači kojima su pomoć pružili i gradonačelnik Josip Bilandžija i župan Marko Marušić. 

-Ovo je velika uvertira u proslavu 100 godina kluba. Zaista veliki utakmica, svi vidimo koja su to imena na našem stadionu i jako nam je drago da su došli. 10. lipnja ćemo završiti našu proslavu s utakmicama mlađih uzrasta jer mladi su nam prioritet. Naime, u našem klubu je 99 posto igrača iz Garešnice i kroz cijelu svoju veliku povijest smo se fokusirali na domaće igrače i tako će biti ubuduće – kazao je predsjednik NK Garić Miroslav Gerstner. 

Podsjetimo, davne 1923. godine skupina građana osnovala je ‘Garešnički sportski klub’ i od tada se u Garešnici igra nogomet. 

Osnivači ‘Garešničkog športskog kluba’ bili su: Mihajlo Birač, Milan Bojić, Pero Brnjas, Krunoslav De Syo, Ljudevit Flisar, Đuro Halas, Bernard Helfert, Aleksandar Horvat, Jandrašić, Nikola Janković, Milan Kajgana, Vinko Majhen, Martinčević, Branko Mujadin, Svetozar Nedeljković, Ivica Novaček, Dragan Novosel, Đuro Potkonjak, Skrepčuh, Ivan Ščurić, Mirko Teply, Lazo Zdjelar, Josip Zver i dr.

To su ujedno bili i prvi igrači kluba. Prvi predsjednik ‘Garešničkog športskog kluba’ bio je ugledni školski inspektor gospodin Rudolf Fienber. 

Prema dostupnim informacijama prva utakmica je odigrana 6. lipnja 1924. godine protiv NK ‘Hajduk’ iz Hercegovca te je ostvarena pobjeda rezultatom 2:1.

Godine 1926. godine  ‘Garešnički športski klub’ mijenja ime u Nogometni klub ‘Garić’ i to ime nikada nije mijenjano tako da je isto zadržano do današnjih dana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!