[FOTO] Pogledajte kako izgleda novoobnovljeni vrtić u Velikoj Trnovitici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Velikoj Trnovitici obnovljen je vrtić koji se nalazi na mjestu nekadašnjeg vrtića koji je prestao s radom prije 38 godina. Radio se o ispostavi Dječjeg vrtića ‘Maslačak’ u Garešnici, a obnova je koštala 40 tisuća eura (300 tisuća kuna). Sredstva za obnovu osigurala je Općina Velika Trnovitica. 

-Uspjeli smo osigurati sredstva i evo nakon 38 godina Velika Trnovitica ima dječji vrtić. Dolaskom nove ravnateljice Dječjeg vrtića ‘Maslačak’ pokrenulo se sve s mrtve točke i vrlo brzo smo mi sve dogovorili i krenuli smo u realizaciju ovoga prostora. Općina Velika Trnovitica je sama svojim sredstvima s 300 tisuća kuna financirala ovaj projekt. Također osigurali smo dodatnih 500 tisuća kuna to jest 70 tisuća eura za rad samoga vrtića, dakle osoblje i sve troškove koji budu dolazili – kazao je načelnik Velike Trnovitice Ivan Marković. 

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija iskazao je zadovoljstvo što je otvorena ispostava Dječjeg vrtića ‘Maslačak’ iz Garešnice. 

-Jedan dio djece iz Općine Velika Trnovitica je išao u vrtić u Garešnici, a sada će imati vrtić u svojoj općini što je stvarno pohvalno. To je i veliko zadovoljstvo za sve roditelje s ovoga područja i od srca čestitam načelniku Markoviću i njegovim suradnicima što su pronašli način i financijska sredstva da ovaj projekt zaživi – kazao je gradonačelnik Bilandžija koji je dodao da u Garešnici nema liste čekanja za vrtiće. 

Ravnateljica Dječjeg vrtića ‘Maslačak’ Marinela Kermeci istaknula je da djeca od sutra kreću u novoobnovljeni vrtić. 

-To će biti jedna odgojna skupina od treće do sedme godine života. Planirano je dvadesetak djece, bit će zaposlena dva odgojitelja i asistent – rekla je ravnateljica Kermeci. 

Župan Marko Marušić pohvalio je otvorenje novog vrtića. 

-Nakon 38 godina vrtić ponovno u Velikoj Trnovitici. Dakle velika stvar, čestitam načelniku Markoviću, ali i gradonačelnik Bilandžiji na sinergiji s Općinom. To je sve u korist naše djece i jako mi je drago zbog toga – kazao je župan Marušić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!