ČAZMA 18 žena šest mjeseci brinulo za više od 140 starijih osoba

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA -Završena je konferencija projekta ‘Uključi se! III’ u sklopu programa Zaželi – faza III. 

-Projekt ukupne vrijednosti 111.530 eura (840 tisuća kuna) započeo je potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava 21. listopada prošle godine. Zaposlene žene, tako zvane pripadnice ciljane skupine, započele su s radom 1. prosinca 2022. godine te završile 31.5 2023. Zaposleno je ukupno 18 teže zapošljivih žena koje su kroz šest mjeseci brinule za 146 krajnjih korisnika odnosno starijih osoba u nepovoljnom položaju. Također, kroz razdoblje provedbe projekta korisnicima je podijeljeno 612 paketa s osnovnim higijenskim i kućanskim potrepštinama – kazao je voditelj projekta Ivan Tomašević. 

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak iskazao je zadovoljstvo što je ovaj projekt uspješno priveden kraju te je pohvalio sve učesnice u projektu koje su savjesno i kvalitetno odradile svoj posao. 

-Ovo je hvalevrijedan projekt koji je namijenjen našim sugrađanima kojima treba pomoć koju su i dobili. Hvala na angažmanu svima koji su sudjelovali.Vjerujem da nas čekaju novi programi, novi projekt ‘Zaželi’ pa ćemo raspisati novi natječaj. Inače, ovaj projekt provodimo od 2017. godine, kroz njega je do sada zaposleno 20-ak žena koje su skrbile uvijek oko 200-injak korisnika. Do sada je ukupno uloženo 760 tisuća eura, to je veliki novac, ali je svakako dobro iskorišten – kazao je, između ostalog, gradonačelnik Pirak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!