Svirao sam s Gibonnijem i Oliverom u pulskoj Areni, reći ću vam kakav je to osjećaj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Matej Jambreković (30) uspješni je bjelovarski tubist i nastavnik glazbene kulture. Matej već sada ima iza sebe nastupe s ponajvećim hrvatskim glazbenim zvijezdama poput Gibonnija, Ane Rucner, Tončija Huljića, ali i pokojnog velikana Olivera Dragojevića. Matej je završio Muzičku akademiju u Zagrebu, a inače je i član Puhačkog orkestra Bjelovar koji je nedavno u Opatiji osvojio prvo mjesto i zlatnu plaketu na Susretu hrvatskih puhačkih orkestara.

-Glazba me zanima od malih nogu tako da sam u četvrtom razredu osnovne škole upisao Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog. Prvo sam četiri godine svirao trombon pa sam se prebacio na tubu i s njom sam završio osnovnu i srednju Glazbenu školu u Bjelovaru te upisao Muzičku akademiju u Zagrebu koju sam i završio – priča nam na početku Matej i nastavlja. 

Doček ljetnog sunca u Dubrovniku

-Imam stalan posao nastavnika glazbene kulture u dvije škole u okolici Zagreba. Dakle, putujem iz Bjelovara za Zagreb svaki dan, ali volim svoj posao. No, imam i dosta posla i aktivnosti sa strane. Često me pozovu da budem član ili gost-član nekog benda. Tako da sam imao koncerte s Huljićem, Anom Rucner, Gibonnijem i Oliverom te brojnim drugim poznatim glazbenicima – priča nam Jambreković kojeg smo zamolili da nam malo prepriča iskustva s tih koncerata. 

-Recimo, Ana Rucner je imala koncert na Srđu u Dubrovniku koji se zvao ‘Doček prvog ljetnog sunca’. Do se održavalo svake godine 21. lipnja i koncert je počinjao oko 5 ujutro dakle sa prvim zrakama ljetnog sunca. Unatoč tome što je koncert počinjao u 5 ujutro, sve je bilo krcato i jedna zaista vrhunska atmosfera. Ana Rucner vrhunska glazbenica, ali i baš jednostavna i pozitivna osoba – priča nam Matej koji se prisjetio i koncerta sa Gibonnijem i Oliverom. 

-To je baš bilo posebno iskustvo. S njima sam nastupio na koncertu u pulskoj Areni. Imali smo prvo probe po nekoliko sati gdje su pokazali kako su veliki profesionalci. Uvijek su bili dobro raspoloženi, Gibonni nas je svako malo dolazio pitati jel sve u redu, jel nam što nedostaje. S Oliverom se uvijek moglo normalno popričati iako je uvijek imao mnogo obveza – kaže nam Matej i dodaje. 

I u glumačkim vodama

-A što se tiče koncerta, to je bila jedna posebna energija. Bio sam na mnogo odličnih koncerata u publici i osjetio tu energiju, taj zanos. Ali kada si na pozornici i kad je pred tobom desetak tisuća ljudi, to je zanos na stotu. Baš uživaš, potpuno si u euforiji, a isto tako želiš tim ljudima dati što više sebe, što bolje odsvirati i pružiti im svojim umijećem što bolji glazbeni osjećaj. Ma tak miks svega je neopisiv osjećaj – prepričava nam Matej kojeg smo upitali s kim bi još volio nastupiti. 

-Pa nadam se da će se jednom naći prilika da nastupim s Dubiozom Kolektiv. Oni su svjetski bend i to bi bilo baš veliko iskustvo – kaže nam Matej koji se bavi i glumom.

-Da, od malena se bavim i glumom. Zapravo, razmišljao sam da li da idem u glazbene ili glumačke vode, na kraju sam ipak završio u glazbi. No, kažem, kazalište mi je velika ljubav, a nije mi ni kamera strana. Bio sam član Bjelovarskog kazališta, a jedno vrijeme i profesionalnog kazališta ‘Merkuri teatar’. Povremeno odem i na neka snimanja kao statist ili statist sa zadatkom, tako da sam bio na snimanju Crno-bijelog svijeta, Dnevnika Velikog Perice i drugih serija – kazao nam je Jambreković kojem želimo puno uspjeha u daljnjoj karijeri. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!