Veliko ulaganje! ŠRC Kukavica će postati turističko-sportski biser regije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija kreće s rekonstrukcijom Športsko-rekreacijskog centra u Kukavici. U ovu oazu mira i zelenila desetljećima se nije ozbiljno ulagalo. No, ova županijska vlast je to odlučila promijeniti i nakon rekonstrukcije Kukavica će postati pravi turističko-sportski biser regije. 

O navedenom projektu razgovarali smo sa županom Marko Marušićem. 

-Radimo na pripremi projekta već neko vrijeme. Evo sada smo dobili 35 tisuća bespovratnih eura iz Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova za izradu dječjih igrališta i to ćemo prvo napraviti. Krenut ćemo i u izgradnju nogometnog i rekonstrukciju košarkaškog terena, rekonstruirat ćemo postojeći restoran, napravit ćemo bungalove, imat ćemo i adrenalinski park – kazao je župan Marušić te naveo da će se sve raditi u fazama. 

Pet faza

-Dakle, imat ćemo u prvoj fazi rekonstrukciju restorana. Od krovišta do instalacija i kuhinje koja je trenutno u funkciji, ali mora se to podići na puno višu razinu. Druga faza je stavljanje u funkciju postojećih zgrada, dakle rekonstrukcija i proširivanje. Što se tiče treće faze ona će biti izgradnja multifunkcionalne dvorane, četvrta je uređenje nogometnog i košarkaškog igrališta sa popratnim sadržajima i peta faza ujedno i zadnja će biti izgradnja kućica tipa bungalovi gdje bi svaka jedinica bila odvojena za sebe, imali bi svoju malu kuhinju, kupaonicu i to bi sve bilo smješteno uz jednu lijepu šetnicu – priča nam Župan Marušić koji dodaje da to nije sve. 

Adrenalinski park

-Zaseban projekt će biti adrenalinski park. To će biti u sklopu Kukavice, na području stare ciglane. Prvo nam je bitno ovih pet faza završiti, a onda ćemo raditi  na adrenalinskom parku. Imamo spremne nacrte i mogu vam reći da će biti spektakularan – poručio je Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!