Ispred kuće joj palili lampione i pisali osmrtnice, a onda pucali u dječju sobu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Gotovo četiri godine nakon što je iz vatrenog oružja pucano na kuću žene iz Patkovca, optužno vijeće Općinskog suda u Bjelovaru potvrdilo je optužnicu koju je na kraju sama morala podići. Tom se optužnicom 40-godišnjak, 37-godišnjak i 43-godišnjakinja terete da su u vremenu od 12. rujna pa do 1. studenog 2019. godine, po prethodnom dogovoru, a u namjeri da 40-godišnjaku pribave imovinsku korist, doveli u opasnost život više ljudi. Nezadovoljan time što ga je carinska uprava kaznila za prekršaj počinjen u njegovom ugostiteljskom objektu i naplatila mu kaznu od 56 tisuća kuna, smatrajući da kaznu treba platiti oštećenica koja je radila kao konobarica, u cilju da od nje silom naplati novac, on je rekao 37-godišnjaku i 43-godišnjakinji na koji način, gdje i kada da je uplaše.

Dana 17. listopada oni su pred njenom kućom ostavili zapaljen lampion, stoji u optužnici, a pet dana kasnije odnosno 22. listopada u poštanski sandučić oštećenice su ubacili kovertu u kojoj se nalazila osmrtnica s natpisom njenog imena i sadržaja “preminula zbog dugovanja u 38. godini”. Tri dana kasnije odnosno 25. listopada na prozoru njene kuće u Patkovcu ostavili su upaljeni lampion za koji je bila zataknuta PVC dječja igračka u obliku ručne obrambene bombe.

Pucnjevi prema kući

Konačno, 1. studenog oko 1.10 sati, 37-godišnjak i 43-godišnjakinja dovezli su se osobnim automobilom marke Peugeot u vlasništvu 43-godišnjakinje do kuće. Autom je upravljala 43-godišnjakinja, a tijekom vožnje 37-godišnjak je ispalio više hitaca iz pištolja kalibra 7,65 milimetara tako da je jedan metak probio roletu i staklo na spavaćoj sobi oštećenice, a dva metka staklo prozora na spavaćoj sobi u kojoj se nalazila njena tada devetogodišnja kćer.

-S namjerom da počine kazneno djelo poduzeli su radnje koje prostorno i vremenski prethode ostvarenju bića kaznenog djela s ciljem da sebi ili drugima pribave protupravnu imovinsku korist ozbiljnom prijetnjom prisili drugog da nešto učini na štetu svoje imovine, a za kazneno djelo je uporabljeno kakvo oružje te općeopasnim sredstvom izazvali opasnost za život ljudi. Time bi počinili kazneno djelo protiv imovine iznudom u pokušaju i kazneno djelo protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom – stoji zaključno u optužnici koja je podignuta još početkom kolovoza 2021. godine, a potvrđena je tek nedavno.

Ovaj slučaj sada će konačno završiti na sudu iako je dugo izgledalo da od svega neće biti ništa. Nakon što je zbog rodbinske povezanosti osumnjičenice sa zamjenicom općinskog državog odvjetnika iz Bjelovara slučaj prebačen Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici, ono je još u svibnju 2020. godine obustavilo istragu. Zbog toga je oštećenica još u lipnju 2020. godine sama nastavila progon podnošenjem sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog za provođenjem istrage. Nakon što je prihvaćen njen prijedlog za dopunu istrage, oštećenica je sama u ulozi oštećenika kao tužitelja preuzela slučaj te je optužnica sada konačno potvrđena. Slučaj je to prepun nelogičnosti zbog kojeg je oštećenica pisala i USKOK-u, glavnoj državnoj odvjetnici, predsjedniku Milanoviću, Ministarstvu unutarnjih poslova i slučaj koji je odlučila istjerati do kraja, a prije gotovo dvije godine oštećenica je za Bjelovarski list ispričala kroz što je prolazila.

-U kuću u kojoj je spavalo dijete ispaljeno je više metaka i tek pukom srećom niti jedan od tih metaka nikoga od nas nije pogodio jer dva metka prošla su kroz sobu u kojoj je spavala moja kćer – ispričala je tada oštećenica koja pretpostavlja da je sve po zlu krenulo nekoliko mjeseci ranije, iz vremena kada je kao konobarica radila u noćnom klubu čiji je vlasnik prvooptuženi 40-godišnjak.

Život u strahu

-Carinska uprava napisala je kaznu od 56 tisuća kuna zbog nekih propusta, a šef je tražio da ja platim tu kaznu. To mi nije padalo na pamet jer propust zbog kojeg je došlo do kazne uopće i nije bio moj, a ubrzo sam saznala da se tek polovica kazne odnosi na klub u kojem sam radila, dok je drugi dio dio bio povezan za drugi klub u njegovom vlasništvu. Na kraju smo se ipak razišli u miru, nisam ništa platila, otišla sam na drugo radno mjesto, no mjesec dana kasnije pred kućom sam pronašla zapaljen lampion – ispričala je tada oštećenica i dodala da je potom slijedio još jedan lampion, a potom su prijetnje postale potpuno eksplicitne.

-Uz drugi lampion bila je i plastična bomba, a međuvremenu je stigla i osmrtnica s mojim imenom na kojem je pisalo “preminula u 38. godini zbog dugovanja”. Tada sam pomislila da bi to mogao biti moj bivši šef, a nakon trećeg lampiona i osmrtnice postavili smo kameru na kuću. U noći kada nam je pucano na kuću, kamerom je snimljen automobil – zaključila je tada oštećenica. (sg, Bjelovarski list)

FOTO: Ilustracija


PODIJELI S PRIJATELJIMA!