Obrad Komlenić pod povećalom istražitelja, češlja se službena dokumentacija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policija je započela s izvidima vezanima uz kaznenu prijavu koja je krajem srpnja podnesena protiv zaposlenika Hrvatskih voda iz Daruvara i županijskog vijećnika Obrada Komlenića. Kako smo izvijestili ranije, u kaznenoj prijavi Komlenić se tereti za kaznena djela zlouporabe položaja te za krađu drveta iz državne šume. Konkretno, anonimni prijavitelj tvrdi da je Komlenić, kao nadležna osoba na uređenju vodotoka Pakra, izvođaču radova, daruvarskoj Vodoprivredi, odnosno njezinim djelatnicima naložio strojno i ručno odvajanje komercijalno upotrebljive drvne mase koja je naknadno odvezena u nepoznatom smjeru.

Kako doznajemo, policija je počela provjeravati navode iz spomenute kaznene prijave te su zatražili određenu dokumentaciju u Hrvatskim vodama, ali i daruvarskoj Vodoprivredi, tvrtci koja za Hrvatske vode održava javno vodno dobro na daruvarskom i pakračkom području. U Vodoprivredi su nam kratko potvrdili kako su inspektorima omogućili uvid u traženu dokumentaciju. O detaljima istrage, kažu, ne smiju.

Neslužbeno doznajemo kako su se istražitelji raspitivali o količinama drveta koje su tijekom ove i prošle godine prilikom održavanja vodnog dobra na vodotoku Pakra djelatnici Vodoprivrede Daruvar posjekli i sortirali za Hrvatske vode. Navodno je riječ o količini između 200 i 300 prostornih metara drveta. Kako je riječ o drvetu koje je posječeno na javnom dobru, ono pripada Republici Hrvatskoj pa su Hrvatske vode takvo drvo dužne predati u nadležnu Šumariju, u ovom slučaju u Šumariju Pakrac. Nakon toga, drvo se prodaje na javnoj dražbi, a dio novca dobivenog prodajom ostaje Hrvatskim šumama, dok se dio uplaćuje direktno u državni proračun. Prema navodima iz kaznene prijave, u daruvarskom slučaju ta je procedura navodno izbjegnuta, a je li zaista bilo tako, trebala bi otkriti započeta istraga.

O ovom slučaju krajem srpnja te ponovno ovaj tjedan poslali smo upit Hrvatskim vodama, a naknadno i Hrvatskim šumama te dodatni upit Vodoprivredi Daruvar, a odgovore ćemo objaviti čim stignu.

Za komentar smo zamolili i prozvanog Obrada Komlenića koji nam je, podsjetimo, kratko napisao da optužbe iz kaznene prijave nisu točne. Pisanje portala Klikni.hr, koji je prvi izvijestio javnost o postojanju kaznene prijave, tada je nazvao medijskim linčem, očito izbjegavajući odgovoriti na pitanja koja javnost ima pravo znati s obzirom da se radi o javnom novcu. Sada će na ta ista pitanja morati odgovoriti istražiteljima, a mi ćemo i dalje nastojati saznati sve pojedinosti i o tome čim prije obavijestiti javnost.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!