Udruzi Osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar odobrena dva važna projekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Udruzi Osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar odobrena su dva vrlo važna projekta. O tome je šaljiv status napisao tajnik udruge, Mario Blaha započevši s pričom kako ih je danas razveselio poštar i donio im vijesti da su im željeni projekti “prošli”.

Jedan projekt odnosi se na novi ciklus trogodišnjih programa Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, pod nazivom “Moje sigurno mjesto”, financirano u iznosu od 25.000,00 eura.

– Sretni smo što nam je projekt odobren, a nismo baš sretni s načinom i postupkom odobravanja istog, jer su sve organizacije civilnog društva stavljene u isti koš, bez obzira na svoj trud rad i angažman, i sve su dobile su isti iznos financiranja – pojasnio je.

– Drugi projekt koji im je odobren je projekt naziva “Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku” financiran iznosom od 3.980,00 eura, a odnosi se na aktivnosti i provođenje javne kampanja s ciljem skretanja pažnje na mogućnosti i znanja ove često marginalizirane skupine društva. Projekt je u partnerstvu s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske – napisao je Blaha i dodao kako su, unatoč odličnim vijestima, članovi udruge nastavili sa svojim aktivnostima u povrtnjaku.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!