Otkrijte tajne zvučne kupke s Ninom Kraljić

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U subotu, 26. kolovoza, Udruga Tilia Lipik u 17.30 sati organizira besplatnu radionicu zvučne kupke, a u 20 sati koncert Nine Kraljić u predivnom bazenskom kompleksu Lipika.

Zvučna kupka odnosno kupanje u zvuku, oblik je meditacije u ležećem položaju. Tijekom besplatne radionice zvučne kupke “Stress free zona by Nina Kraljić”, Nina Kraljić ozvučuje gongove, zvučne zdjele i mnoge druge prekrasne zvukoterapijske instrumente poput bubnja koji imitira zvuk oceana, kišni štap, glas itd. Zvukovi gonga, zdjela i ostalih terapeutskih instrumenata smiruju živčani sustav, reguliraju rad endokrilnih žlijezda, potiču cirkulaciju, reguliraju krvni tlak i rad desne i lijeve hemisfere mozga, jačaju imunitet i potiču čišćenje tijela od toksina. Mozak vrlo brzo počinje raditi na nižim frekvencijama svojstvenim stanjima relaksacije, duboke meditativne opuštenosti ili sna. Nina Kraljić navodi da zvučna kupka nudi duboku relaksaciju i opuštanje uz pokretanje procesa detoksikacije koji traje nekoliko dana nakon kupke zbog čega je važno piti puno vode kako bi potpomogli proces čišćenja tijela.

Nakon predivnog opuštanja i kupanja u zvuku gongova i raznih zvukoterapijskih instrumenata, slijedi nam čaroban akustičan koncert s početkom u 20 sati. Ulaz za program Zvučne kupke je besplatan, a ako se odlučite na kupanje na kompleksu, naplaćuju se dnevne karte za bazene po važećem cjeniku. Noćni ulaz na bazene uz noćno kupanje se od 20 sati naplaćuje 1,5 eura, a ako ste kupili već dnevnu kartu isti se ne naplaćuje dodatno.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže, najave za koncert nisu potrebne, dok se za radionicu zvukoterapije koja će se održati u zatvorenom dijelu bazenskog kompleksa primaju prijave na 099 380 84 67. Dodajmo tome kako bi na radionicu zvučne kupke trebali ponijeti joga prostirku ili ležaljku za plažu, jastučić za glavu, udobnu odjeću i bocu vode.

– Bit će to čarobna večer puna prekrasne glazbe omotana u etno, world music, filmsku glazbu i sound healing – poručuju Nina Kraljić, dok organizatori ističu kako su dobrodošli svi – od najmlađih do najstarijih.

Program je sufinanciran od strane Ministarstva kulture i medija te Grada Lipika, a u slučaju lošeg vremena događanja će biti prebačena u Multikulturalni centar Lipik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!