[FOTO] Župan na terenu: ‘Danas raspisujemo poziv za nove tri mjere pomoći u gospodarstvu’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić danas je posjetio proizvodni pogon obrta DS dizajn za izradu namještaja koji je u vlasništvu Darija Slavina. 

DS dizajn korisnik je županijskih potpora u gospodarstvu, a prilikom posjete župan Marušić je najavio raspisivanje javnog poziva za još tri mjere za poticanje gospodarstva u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. 

-Gledamo da svake godine raspisujemo mjere pomoći našim poduzetnicima i obrtnicima. Sve mjere smo kreirali s terena, dakle u suradnji sa našim poduzetnicima i obrtnicima i njihovim komorama. Ukupno smo raspisali tri javna poziva za sedam mjera i odobrili smo 117 zahtjeva što je bilo preko 190 tisuća eura – kazao je župan Marušić i dodaje. 

-Ukupan fond koji imamo za ovu godinu je 273 tisuće eura pomoći, to je 30 tisuća eura više nego prošle godine. Danas raspisujemo četvrti javni poziv za preostale tri mjere. Jedna je za sufinanciranje sudjelovanja na sajmovima, zatim za unaprjeđenje infrastrukturnih projekata i treća mjera je za novootvorene obrte. Javni poziv će trajati do 15. Studenog – kazao je župan Marušić. 

Darijo Slavina, vlasnik obrta DS dizajn zahvalio se županu na posjetio i potporama koje je koristio. 

-Korisnik sam županijskih mjera i jako mi puno znače. Novac sam uložio za novi stroj, asfaltiranje, izgradnju hale i dio za grijanje – kazao je Slavina koji je dodao da ima šest zaposlenih osoba i da radi na području cijele Hrvatske, ali i u inozemstvu. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!