Mještani upozorili na zarasli pločnik na putu do škole, evo što kaže komunalni redar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Baš uoči početka školske godine mještani Bulinca, naselja koje administrativno pripada Općini Nova Rača, podigli su svoj glas, pojašnjavaju, zbog neurednog nogostupa kojim djeca trebaju proći na svom putu do škole. Kako kažu, zbog visoke trave, spornim dijelovima je nemoguće proći.
-Imam jednu primjedbu na nogostupa u Bulincu gdje bi djeca trebala prolaziti do škole, ali to je nemoguće jer se ne može proći od zarasle trave. Malo dalje ima još jedan dio koji je isto takav. Plaćamo sve uredno, a zauzvrat dobiješ ništa – kaže jedan od nezadovoljnih Bulinčana koji se zbog ovog problema obratio i nadležnom komunalnom redaru.

Komunalnog redara smo kontaktirali i mi, a on nam je otkrio kako je problem je riješen u dane vikenda kako bi djeca nesmetano u ponedjeljak mogla na nastavu.
-Trava je pokošena proteklog vikenda. Kontaktirao sam vlasnike parcela koji su uredili sporne površine koje se nalaze ispred njihovih. Naime, kako kaže Odluka o komunalnom redu koju je Općinsko vijeće Općine Nova Rača donijelo 2019. godine vlasnici, odnosno, korisnici zgrada i neizgrađenog građevinskog zemljišta dužni su održavati dvorišta, vrtove, zelene i druge površine zgrada, neizgrađeno građevinsko zemljište te druge površine urednima i čistima. Dvorišta, vrtovi, neizgrađeno građevinsko zemljište i druge površine moraju se koristiti sukladno njihovoj namjeni te s njima ne smiju dolaziti nikakve štetne emisije na javne površine, susjedne zgrade i druge objekte – pojasnio je Babec.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!