Otvorene ponude za gradnju Državnog arhiva u Bjelovaru: Sve redom su bitno više od planiranog

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Otvorene su ponude za izvođača radova izgradnje zgrade Državnog arhiva u Bjelovaru. Ukupno je pristiglo šest ponuda, a sve redom su više od procijenjene vrijednosti projekta od 4,2 milijuna eura. Najpovoljniju ponudu dala je tvrtka Polting d.o.o. iz Vrbovca koja za izgradnju zgrade Arhiva traži nešto manje od 7 milijuna eura s PDV-om. Slijede ponude bjelovarske Hidroregulacije, tvrtki Prajo beton iz Lukača, Magnum Supra iz Dubrovnika te Reliance iz Splita, a najvišu ponudu u iznosu od 8,7 milijuna eura s PDV-om dala je karlovačka AB Gradnja.

– Ponuda je dosta, a to je dobro jer znači da je natječaj bio dobro pripremljen, da su ljudi zainteresirani i da bismo mogli dobiti kvalitetnog izvođača radova. Ako neće biti žalbi, izgradnja Državnog arhiva bi mogla započeti do kraja ove godine – kazao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Podsjetimo, Državni arhiv u Bjelovaru napokon bi trebao dobiti vlastiti prostor. Riječ je o zgradi suvremenog izgleda koje će se prostirati na 2142 četvorna metra, a moći će primiti 12 kilometara arhivske građe. Bit će smještena u samom središtu Bjelovara, odnosno na današnjem parkiralištu između bjelovarskog kina i zgrade Državnog arhiva u Bjelovaru s kojom će biti i povezana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!