DOKUart: Veliko otvorenje festivala u Domu kulture, obilježava se 18. rođendan…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – DOKUart ove godine obilježava osamnaest godina postojanja, a festival će ove godine biti održan od 6. do 13. listopada. 

-Povodom punoljetnosti pripremili smo još veći i bogatiji program. Sve kreće u petak, 6. listopada i ukupno će biti prikazano 15 filmova od toga je 12 u glavnom programu, a ostali filmovi su projekcije za škole. Festival će biti otvoren filmom ‘Cesaria Evora’ u Domu kulture tako da vjerujemo kako neće biti problema s nedostatkom ulaznica, nakon čega se vraćamo u KMC. Osim filmova, povodom osamnaestog rođendana organiziramo i koncert ‘Zoran Predin pjeva Arsena’ koji će biti održan u Domu kulture 7. Listopada – kazao je Stjepko Gambiroža, član Udruge DOKUart. 

Rada Šešić, selektorica DOKUarta vjeruje da će na otvorenju Dom kulture biti ispunjen do posljednjeg mjesta. 

-Festival ćemo, dakle, otvoriti u Domu kulture filmom o jednoj vrlo značajnoj glazbenici Cesariji Evori koja je top izvođačica fado muzike, a znamo da je to jedna divna, romantična, nostalgična glazba. Doći će nam i jedna od hrvatskih izvođačica fado glazbe kao specijalna gošća. U subotu se, barem što se tiče filmova, selimo u KMC gdje će biti prikazana dva filma ‘Dezerteri’ i ‘Horror Vacui’ i odmah nakon filoma će biti koncert u Domu kulture ‘Zoran Predin pjeva Arsena’ – kazala je Šešić i nastavlja. 

-Imat ćemo i fantastičan film o glazbi ‘Svjetla Sarajeva’, doći će nam nekoliko izvođača grupe ‘Zabranjeno Pušenje’ među kojima i Sejo Sekson koji je pisao scenarij za ovaj film. Film ‘Zovite me plesačem’ će biti premijerno prikazan na našem festivalu. To je fantastičan indijski film koji zaista treba pogledati – kazala je, između ostalog, Rada Šešić te dodala da će na DOKUart doći i indijski veleposlanik. 

 

Denis Hladiš, ravnatelj KMC-a kazao je da će ulaznice biti u prodaji od sutra (utorak, 26. rujna) na blagajni i online. Pojedinačna ulaznica je 4 eura, a paket iznosi 24 eura i uz taj paket se dobije majica DOKUarta. 

Gradonačelnik Dario Hrebak čestitao je organizatorima osamnaesti rođendan te je kazao da je ponosan da Bjelovar ima ovako kvalitetan i važan festival dokumentarnog filma te da će DOKUart uvijek imati veliku potporu Grada Bjelovara. 

-Za vrijeme DOKUarta imam osjećaj kao da Europa dolazi u Bjelovar jer sve ono što vrijedi na području europske dokumentarne filmske umjetnosti dođe u naš grad i mi imamo tu priliku uživati u tim filmovima – kazao je, između ostalog, Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!