[FOTO] Veliki broj građana proveo dopodne na korzu. Airsoft izazvao veliki interes…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Gradski korzo subotom dopodne uvijek je ispunjen građanima koji prošeću ili popiju kavicu, a posebno je to bilo danas jer se obilježava Dan Grada Bjelovara zbog čega je bilo više sadržaja u centru grada nego inače. Svemu tome pripomoglo je i sunčano vrijeme.

-Predivan dan, novi korzo, obilježavamo oslobođenje našega grada, što reći nego uživam u šetnji centrom grada više nego inače – rekla nam je umirovljenica Danica.

U šetnji, preko puta Gradske uprave zatekli smo članove nekoliko airsoft klubova koji su sa svojom opremom došli predstaviti ovaj vojno simulacijski sport. Razgovarali smo s Marijanom Kerešom, predsjednikom Airsoft udrugom ‘Podravina’ koji je, inače, bio i osam godina u oružanim snagama Republike Hrvatske.

-Kao prvo, da se baviš airsoftom moraš biti punoljetan. Ovo sve što vidite su prave, vrhunske replike original oružja. Airsoft je simulacija vojno-policijskih akcija i vježbi. Često nas uspoređuju s paintballom iako postoje velike razlike. Mi koristimo replike pušaka 1:1, koristimo opremu, dakle odoru, prsluke, opasače, kacige kakve koriste i marinci i ima još puno razlike. Velike susrete održavamo uz potporu lokalne zajednice na velikim terenima. Recimo kod nas u Koprivnici na igrama bilo je preko 500 članova iz skoro cijele Hrvatske – kazao nam je Kereš koji je dodao da mu je drago da su u Bjelovaru te da su ih posjetili mnogi građani i pokazali veliki interes.

Pogledajte našu fotogaleriju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!