[FOTO] Počeo Dječji tjedan u Bjelovaru, evo u čemu sve mališani mogu uživati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sjednicom Dječjeg gradskog vijeća u Bjelovaru je počeo Dječji tjedan. Tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna, u sklopu kojeg će se održati brojne radionice, su vještine. Inače, riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koju u Bjelovaru organiziraju Savez društva „Naša djeca“ Bjelovar i Dječje gradsko vijeće Grada Bjelovara uz potporu Grada Bjelovara.
-Moto Dječjeg tjedna je Ljubav djeci prije svega. Kroz cijeli tjedan će se održavati zabavne i počne radionice za djecu svih uzrasta. Neke od njih su crtanje po pločniku u središnjem gradskom parku, kao i radionica bajki Bilogorska čarolija. U nedjelju je za djecu organizirana besplatna predstava našeg kazališta. Ovaj tjedan raspisat će se i dva natječaja – Mali ljudi, velika djela i Bjelovar u očima djeteta. Smatram da Bjelovar sada ima puno manifestacija za djecu, ali mislim da su sve one vezane uz djecu mlađih uzrasta. Trebalo bi uložiti više truda u djecu u teenagerskim godinama. Ipak, na nama svijest ostaje, a sve vještine koje stariji već imaju treba prenijeti nama. To možemo jedino ako uložimo više truda, rada i vremena – istaknula je dječja gradonačelnica Iva Lijović kojoj je ovo bila posljednja sjednica budući da je mandat dječjih vijećnika na samom kraju, a slijede novi izbori za članove Dječjeg gradskog vijeća i dječjeg gradonačelnika.

Na svemu što su radili u pretekle dvije godine, svim dječjim vijećnicima i dječjoj gradonačelnici zahvalio je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.
– Grad ima puno dječjeg sadržaja, no za one malo starije zaista trebamo dodatne sadržaje. Upravo radimo na prijavi projekta kroz koji bismo osmislili prostor za druženje i kreativno stvaranje teenagera – kazao je gradonačelnik Hrebak.

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!